Sverige

Redaktionens favorit: Sigtunastiftelsen – italienskt kloster vid Mälaren

Byggt som ett italienskt kloster med ambitionen att vara en frizon för tänkande människor, ligger Sigtunastiftelsen utanför Stockholm. Vår webbredaktör Sofia Zetterqvist hoppade på SL-bussen för en skrivhelg bland kristallkronor, tornrum och rosenbuskar.

Nyhet

Nytt spektakulärt tåghotell i sydafrikansk nationalpark

På den historiska järnvägsbron Selati Bridge, i hjärtat av Kruger nationalpark i Sydafrika, ligger nyöppnade Kruger Shalati. Ett tåg som gjorts om till en lyxig safarilodge som får varje tågälskare att dregla.

Frankrike

Bo bland 80 vulkaner i minihus i Frankrike – för 10 kr

Vad sägs om att vakna upp med panoramautsikt över 80 vulkaner i Frankrike? Airbnb har precis lanserat en kampanj där två personer kommer få möjlighet att få bo i det runda minihuset – för bara tio kronor.

Sverige

Weekend i Stockholm – 5 hotellfavoriter i huvudstaden

Stockholms hotellscen kokar och det dyker ständigt upp kreativa nykomlingar. Här är fem hotellfavoriter att spana in inför en weekend i huvudstaden!

Podcast

Vagabondpodden: Världens bästa och sämsta hotell

Vad gör ett bra hotell bra? Handlar det om service, personlighet eller excentricitet? Därom tvista de beresta. I det här avsnittet av Vagabonds podd har redaktionen samlats för att berätta om sina bästa och värsta hotellupplevelser.

Iran

5 boutiquehotell i Iran – persiskt hantverk & prunkande oaser

Checka in på något av de 16 boutiquehotell som skildras i den nya boken Persian Nights – Amazing Boutique Hotels & Guesthouses in Iran. Genom nedslag, från huvudstaden Teheran i norr till Qeshm Island i söder, får vi en inblick i Irans historia och kultur. Här är 5 av hotelltipsen!

Norge

5 hotellfavoriter i Oslo

Historiska järnvägshotell, maffiga takbarer, närhet till natur och samtidigt hippa kvarter. I Oslo finns något för alla. Här kommer fem av våra favoriter när det kommer till hotell i Oslo!

Finland

7 nya designhotell i Finland – mitt i naturen

Nordisk design mitt i naturen – de gemensamma nämnarna för Finlands senaste designhotell är tydliga. Här är sju hotell som precis öppnat, eller ska öppna, och som erbjuder en dos natur och avkoppling!

Finland

5 designhotell i Helsingfors

Det bubblar i grannstaden i öst med läckra nykomlingar och ett historiskt Grand Hotel. Dessutom design och bastubad. Här får du fem läckra hotell i Helsingfors!

Nyhet

Snart invigs Sveriges högsta trähotell i Skellefteå

I Skellefteå byggs just nu ett tjugo våningar högt hus helt i trä. Byggnaden kommer bli ett nytt kulturhus med rum för både kreativitet – och övernattning. Redan till hösten kan du checka in i The Wood Hotel – Sveriges högsta trähotell!

Scroll to Top