Hotell

Ett rosa rum på L'Hôtel i Paris.
Frankrike

Vi spanar in Paris minsta 5-stjärniga hotell

Lyxigt och otroligt vackert, men diskret och såklart populärt bland kändisarna. Vi kollar in Paris minsta 5-stjärniga hotell med en speciell historia.

Ritning på nya hotellet i Kiruna
Nyhet

Elite Hotels vill bygga nytt i Kirunas nya stadskärna

Ett nytt hotell planeras i Kirunas nya stadskärna. Förutom hotellet satsar man på rooftop spa, ett flertal restauranger och plats för butiksverksamheter.

Tecknad bild på Star Wars: Galactic Starcruiser hotellet
Nyhet

Allt vi vet om Disneys megasatsning: episkt Star Wars-hotell

Skippa rymden. Snart öppnar ett rymdhotell på jorden – inget mindre än Star Wars: Galactic Starcruiser. En två dagar lång hotellvistelse med Star Wars upplevelser. May the Force be with you!

Sarah Jerssica Parker i Airbnb-lägenheten man kan hyra
Nyhet

Prova Carries kläder och bo i Sex and the City-lägenheten

And Just Like That... bor du i Carrie Bradshaws lägenhet i New York. I alla fall om man vill boka den en natt via Airbnb.

Sverige

Redaktionens favorit: Sigtunastiftelsen – italienskt kloster vid Mälaren

Byggt som ett italienskt kloster med ambitionen att vara en frizon för tänkande människor, ligger Sigtunastiftelsen utanför Stockholm. Vår webbredaktör Sofia Zetterqvist hoppade på SL-bussen för en skrivhelg bland kristallkronor, tornrum och rosenbuskar.

Nyhet

Nytt spektakulärt tåghotell i sydafrikansk nationalpark

På den historiska järnvägsbron Selati Bridge, i hjärtat av Kruger nationalpark i Sydafrika, ligger nyöppnade Kruger Shalati. Ett tåg som gjorts om till en lyxig safarilodge som får varje tågälskare att dregla.

Frankrike

Bo bland 80 vulkaner i minihus i Frankrike – för 10 kr

Vad sägs om att vakna upp med panoramautsikt över 80 vulkaner i Frankrike? Airbnb har precis lanserat en kampanj där två personer kommer få möjlighet att få bo i det runda minihuset – för bara tio kronor.

Sverige

Weekend i Stockholm – 5 hotellfavoriter i huvudstaden

Stockholms hotellscen kokar och det dyker ständigt upp kreativa nykomlingar. Här är fem hotellfavoriter att spana in inför en weekend i huvudstaden!

Podcast

Vagabondpodden: Världens bästa och sämsta hotell

Vad gör ett bra hotell bra? Handlar det om service, personlighet eller excentricitet? Därom tvista de beresta. I det här avsnittet av Vagabonds podd har redaktionen samlats för att berätta om sina bästa och värsta hotellupplevelser.

Iran

5 boutiquehotell i Iran – persiskt hantverk & prunkande oaser

Checka in på något av de 16 boutiquehotell som skildras i den nya boken Persian Nights – Amazing Boutique Hotels & Guesthouses in Iran. Genom nedslag, från huvudstaden Teheran i norr till Qeshm Island i söder, får vi en inblick i Irans historia och kultur. Här är 5 av hotelltipsen!

Scroll to Top