Second hand-shopping i London

Second hand-shopping i London

Glöm Oxford Street och de trista, internationella jättevaruhusen nästa gång du är i London. Tänk istället smågator, secondhand och spännande fynd. Varsågod, här är Londons 10 bästa adresser – för dig som i första hand shoppar i andra hand.

Publicerad 2007-08-24 15:06

Rellik

Kate Moss-favorit
Här handlar såväl Kate Moss som Sienna Miller. I det noggrant utvalda sortimentet hittar du såväl Vivienne Westwood och Pucci som mer ordinära klädmärken. Sammantaget en grymt bra second hand butik.
Rellik, 8 Golborne Road, W10 5NW, T-bana: Westbourne Park, tel: + 44-208#962#00#89, http://www.relliklondon.co.uk.

Portobello Road Market

För fredagsfynd
Trots horderna av turister som vallfärdar hit är det faktiskt fortfarande ett hyggligt ställe att försöka pruta ner second hand klänningar, skor, väskor och smycken till fyndpriser. Bästa dagen att gå hit är fredagar – då är det lite färre människor här och stånden har fortfarande kvar de finaste fynden.
Portobello Road Market, Portobello Road, marknad under Westway, T-bana: Ladbroke Grove.

One of a Kind

Pucci och Chanel i ubudet
One of a Kind är precis vad namnet antyder , en second hand butik utöver det vanliga. Tittar man lite noggrannare så kommer du upptäcka tunga designernamn som Chanel, Pucci och Manolo Blahnik i ubudet.
Prislapparna är förstås över genomsnittet, men å andra sidan köper du garanterat något som är hämtat direkt ur modehistorien.
One of a Kind, 253 Portobello Road, W11 1BR, T-bana: Ladbroke Grove, tel: +44-207 792 52 84.

Beyond Retro

Shoppa till konsertmusik
I närheten av trendiga Brick Lane ligger ett av second hand anhängarnas mest spännande vattenhål: Beyond Retro. Här är allt pedantiskt sorterat efter plaggtyp och sälj till grossistpriser. Varje lördag bjuder butiken in ett band för en eftermiddagskonsert, så att du har något att lyssna på medan du shoppar loss. Det finns numera också en Beyond Retro-butik i Soho, liksom en i Stockholm.
Beyond Retro, 110-112 Cheshire Street, E2 6EJ, T-bana: Aldgate East, tel: + 44-207 613 36 36, http://www.beyondretro.com.

Rokit

Välsorterad second hand-kedja
Rokit är en second hand-kedja med tre butiker i London, med ett utbud som ständigt förnyas. Utbudet av stövlar och skärp är imponerande stort och med tanke på hur välorganiserad just Covent Garden-butiken är så finns det faktiskt inget att skylla på om du inte hittar något att köpa.
Rokit, 42 Shelton Street, WC2 9HZ, T-bana: Covent Garden, tel: + 44-207 267 30 46, http://www.rokit.co.uk.

Wow Retro

1970- och 1980-talsmode
För dig som är riktigt insnöad på 1970- och 1980-talet . Här kan du enkelt och billigt återskapa Studio 54-stilen i en handvändning.
Wow Retro, 10-14 Mercer Street, WC2H 9DE, T-bana: Covent Garden, tel: + 44-207 379 53 34, http://www.wowretro.co.uk.

Absolute Vintage

Europas största utbud av skor
Absolute Vintage – för alla skofantaster. Här hittar du vad som mycket väl kan vara Europas största utbud av second hand skor, uppradade på väggen efter färg. Butiken är lika välsorterad när det gäller väskor.
Absolute Vintage, 15 Hanbury Street, E1 6QR, T-bana: Liverpool Street, telefon: + 44-207 247 38 83, http://www.absolutevintage.co.uk.

Annie's Vintage Costume and Textiles

Tillbaka i tiden
Att kliva in på Annie's är som att ta ett kliv bakåt i historien och rätt in i ett edvardianskt sovrum med utsmyckade speglar och milsvis med ömtåliga second hand-spetsar. Tänk fantastiska pärlprydda klänningar som verkligen är genuint gamla, viktorianska nattlinnen och supermjuka läderhandskar.
Annie's Vintage Costume and Textiles, 12 Camden Passage, N1 8ED, T-bana: Angel, tel: + 44-207 359 07 96.

Blondie

Märkesmeckat
Blondie är ett märkesmekka. På Blondie fyndar du Louis Vuitton , Dior och Hermès, prydligt uppställda i glasskåp. Missa inte!
Blondie, Unit 2, 113-188 Commercial Street, E1 6NF, T-bana: Liverpool Street, tel: + 44-207 247 00 50, http://www.absolutevintage.co.uk.

Spitalfields Market

Trång, men bra klassiker
Med tanke på att det finns så många modemeckan att utforska i det här området är det lätt att frestas till att skippa Spitalfields Market när man ser trängseln som råder här. Men Spitalfields är bra så ger det en chans – och tänk på att det är okej att ibland använda en armbåge eller två om det blir riktigt trångt….
Spitalfields Market, Commercial Street, T-bana: Liverpool Street.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Skriv kommentar
Namn

Mer läsning

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.