London lever upp

London lever upp

Kulturutbudet i London gör knappast någon besviken. Frågan är bara var man ska börja. Den här gången struntade vi i finkulturen och fastnade för prat, skratt och nostalgiska minnen.

Publicerad 2010-04-13 16:47

3 x Snack

1 Ståupp

The Camden Head, http://www.camdenhead.com, tar man komedin på allvar. Så gott som varje torsdag och fredag uppträder ett gäng komiker under rubriken The Fix. Kan du stanna kvar över en måndag så är det värt att kolla in Fortnight Club, som hålls varannan vecka.
Adress: 100 Camden High Street.
Tips: Det är inte långt till de populära marknaderna i Camden, http://www.camdenlock.net, som blir extra stora över helgen. Fullproppat med kläder, prylar, smycken och konst.

2 Prat och högläsning

Vill du lyssna på nyskriven poesi, hiphop-prosa, deckarhistorier berättade med inlevelse, eller glada, upprörda och underfundiga människor som bara vill prata av sig? Ingenting är omöjligt om du testar utbudet av spoken word-föreställningar på Poetry Café, www.poetry society.org.uk, eller The Albany i södra London, http://www.thealbany.org.uk. Evenemanget "The art of storytelling" äger rum i St Leonard's Church den 31 mars, med den populära hi-storieberättaren och komikern Terry Saunders i spetsen. Mer om det på http://www.londonwordfestival.com.
Tips: Du hittar en massa föreläsningar, om allt från viktorianska London till nära-döden-upplevelser om du kollar programmen på http://www.lecturelist.org eller talks.forlondoners.com.

3 Var med i tv!

Är du nyfiken på hur det går till bakom kulisserna på kanaler som BBC eller ITV ska du ta chansen att ägna en eftermiddag i London som studiopublik. Välj mellan
talkshows, talangjakter, frågesportsprogram eller komediserier, men var ute hyfsat god tid. Kolla programmet och registrera dig på http://www.lostintv.com, http://www.bbc.co.uk/tickets och http://www.applausestore.com för gratis underhållning.
Tips: Du kan även gå på guidad rundtur i BBC:s studior, titta förbi hos nyheterna och lära dig hur internatio­nella nyheter når ut, http://www.bbc.co.uk/tours.


3 x nostalgi

1 Stjärnspaning

London Rock Tours, http://www.londonrocktours.com, har guidade promenader som tar dig genom rock- och pop­historien i Soho, Chelsea och Richmond. Gå i fotspåren på Mick Jagger, Jimi Hendrix, The Who, The Beatles och många fler. Se var de möttes, jammade, upptäcktes och blev kära.
Tips: Det är alltid stora konserter på gång i London. Kika vidare på http://www.ticketmaster.co.uk och http://www.timeout.com/london.

2 Reklam vi minns

The Museum of Brands, Packaging & Advertising, http://www.museumofbrands.com, speglar 120 år av konsumtion, kultur, design, vardagsliv och mode. Här bevaras gamla
förpackningar, leksaker och reklamskyltar som sammanfattar förra seklets trender inom formgivning. Nog kan även vi känna nostalgi över gamla förpackningar av kända varumärken som Coca-Cola, Guinness och Kellogg's.
Adress: 2 Colville Mews, Lonsdale Road, Notting Hill.
Tips: Museet ligger precis intill den berömda antikmarknadsgatan Portobello Road och nära den häftiga konst- och musikklubben Notting Hill Arts Club, 21 Notting Hill Gate, http://www.nottinghillartsclub.com.

3 Abbafeber

Abbaworld, http://www.abbaworld.com, på Earl's Court Exhibition Centre visar fram till den 28 mars Abbas framgångssaga och låter dig frossa i extravaganta scen-kläder, prylar och film- och ljudmaterial som aldrig tidigare nått utanför studion. Bli den femte medlemmen av Abba och sjung, dansa och höftvicka dig in i musikhistorien med hjälp av 3D-teknik. Kommer du en dag för sent för att se utställningen?
Adress: Warwick Road, t-bana Earl's Court.
Tips: Abbautställningen bara ett t-banestopp från South Kensington och Exhibition Road, där tre stora museer ligger: Natural History Museum, Science Museum och Victoria and Albert Museum.


Vårtecken: Ta cykeln

Självklart går det att cykla även i en storstad som London. Vill du göra det under ordnade former och få guidning under tiden kan du anmäla dig till någon tur med Cycle Tours London, http://www.cycle, som gör sextimmarsturer med utgångspunkt från London Bridge.


Vårweekend i London

Flyg: Ryanair flyger från Skavsta till Stansted eller Gatwick. Norwegian, SAS och British Airways flyger till Heathrow och Gatwick. SAS flyger även från Kastrup till London City Airport.
Transfer: 1,5–2,5 timmar med buss från Stansted till Victoria Station, 30–50 minuter med tåg från Gatwick, 15 minuter med Paddington Heathrow Express och 40–60 minuter med t-bana från Heathrow.
Mer om vad som händer: http://www.visitlondon.com, http://www.timeout.com/london

Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Skriv kommentar
Namn

Mer läsning

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.