• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 24 timmar i Chicago

  Arkitekternas paradis och jazz- och bluesartisternas hemstad. Med gator som gjorda för cykelturer. Så tillbringar du bäst ett dygn i Chicago.

  24 timmar i Chicago

  09.00 En riktig amerikansk frukost

  Det är rusningstrafik på det populära frukoststället West Egg (620 North Fairbanks Court) och folk köar för att få bordsplacering. Här finns allt från mastiga pannkakor och våfflor till omelett och toast.

  10.00 Upptäck staden från vattnet

  Med fylld mage är det dags för stadsrundtur i arkitekturens tecken (archi
  tecture.org). Ett måste i en stad som Chicago, där nästan varje byggnad har en historia att berätta. Det bästa sättet att se arkitekturen är från vattnet. Ta dig till Wacker Drive vid Michigan Avenue där du köper båtbiljetter i en kiosk. Medan du åker längs floden lyssnar du på guiden som oftast är en arkitekt.

  11.30 Höjdrädda – passa er!

  Innan lunch tar vi oss till det kända Sears Tower (233 South Wacker Drive) som nyligen bytt namn till Willis Tower. Se ut över hela Chicago från byggnadens skydeck. Om du är höjdrädd bör du hålla dig undan de tre glasbalkongerna där du kan se rakt ner över staden.

  12.30 Lunch i parken

  På väg till Millennium Park (201 East Randolph Street) kan du köpa med dig en macka eller sallad. Sitt ner i solen och njut av din picknick och titta på alla människor som kommer och går. Gå gärna runt i parken, det finns olika konstföremål som är värda att se, som Cloud Gate och den kända Jay Pritzker Pavilion.

  14.30 Snurrigt på piren

  Fortsätt till andra sidan av Jay Pritzker Pavilion till Bridge BP och följ sedan vägen Lake Shore Drive tills du kommer till Navy Pier. Ta en sväng i pariserhjulet eller slänggungan. När du är för yr för att snurra mer är det dags att hyra en cykel. Ett tips för två är att hyra en tandem för halva dagen.

  15.30 På cykel till Lincoln

  Cykla ut från Navy Pier tills ni ser en cykelbana på höger sida. Följ sedan den genom en liten park, så ser du snart den vackra strandvägen. Med staden på vänster sida och vattnet på höger kommer du få svårt att titta rakt fram. Strax framme i Lincoln Park.

  16.00 Kolla aporna

  När du kommer till Fullerton Avenue som korsar parken ska du svänga vänster, över övergångsstället och till trottoaren. På vänster sida har du entrén till Lincoln Park Zoo. Ett gratis zoo med många häftiga djur. Missa inte aphuset!

  17.00 Shoppa loss

  Vänd tillbaka till Navy Pier för att lämna tillbaka cykeln. Sedan går du på Grand Avenue tills den korsar Michigan Avenue. Framför dig ligger The Magnificent Mile, den långa shoppinggatan i Chicago.

  19.00 Deep dish Chicago style pizza

  Välj mellan Pizzeria Uno (29 East Ohio St) eller Pizzeria Duo (619 North Wabash Av). Samma ägare, samma restaurang, bara på två olika platser. Det är ofta fullsatt och ibland får man vänta lite innan man kan slå sig ner. Men det är det värt. Här äter man deep dish pizza, en pizza som är tjock och smakar nästan som paj.

  21.30 Drink på hög nivå

  Roof (The Wit Hotel, 201 N. State St) är en "indoor-outdoor-bar" på taket, där du kan sitta och njuta med en cocktail i handen och Chicagos alla vackra byggnader som utsikt.


  Missa inte!

  Plaska i vattnet. The Crown Fountain i Millennium Park är den perfekta lekplatsen för alla som gillar att blöta ner sig. Hit kommer Chicagoborna för att svalka sig en varm sommardag.

  Missa gärna!

  Att åka kollektivtrafik. Chicago är lätt att ta sig runt i och dessutom vackert. Hyr en cykel eller gå istället.

  Tips!

  Printers Row. Chicagoinvånarnas eget favoritområde som påminner om scener ur en gangsterfilm. En gång hjärtat för stadens förlags- och tryckbransch med ursprungsstämningen kvar. Än idag är det ett litterärt näste där tryckerierna nu huserar som kaféer och barer.
  Utgå från Dearborn – Chicagos sista originalstation.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!