Chicago

Restips

Guide: så tar du tåget genom vilda västern i USA

Drömmer du om att resa med tåg genom USA? Vi tipsar om sträckor, bra stopp och boenden längst spåret genom vilda västern.

Egypten

Historiska hotell – 10 exklusiva klassiker

De sågs som den goda smakens, de fina vanornas och den sofistikerade västerländska kulturens utposter. Vi listar hotellen som funnits i ett sekel och liksom årgångsviner blir exklusivare för varje år som går.

USA

Chicagos heta hundar – så blev hot dogs favoriträtten

I Chicago är korv med bröd något som tas på största allvar, och många hyser starka åsikter om hur den ska serveras. Läs historien om hur hot dogs blev Chicagos favoriträtt. Text Fredrik Brändström. Foto Johan Marklund

Nyhet

Här är världens bästa bar

New York, London och nu även Stockholm – här finns världens bästa barer.

Nyhet

Sov i en kopia av van Goghs sovrum

Art Institute of Chicago har gjort en tredimensionell kopia av Vincent van Goghs sovrum. I samband med museets utställning med konstnären hyr de nu ut rummet på Airbnb.

Nyhet

Hela listan: Här är världens 50 bästa barer

Vill du ha drinkar i världsklass ska du bege dig till London. Det enligt tidningen Drinks International som har listat världens 50 bästa barer 2015.

Restips

Chicago – storstadssafari bland skyskrapor

Chicago är skyskrapemetropolen som kallats den mest amerikanska av alla städer. Nu ömsar den forna industristaden skinn. Det blåser nya vindar i the Windy City.

Restips

Guide: Chicago

Chicago är skyskrapemetropolen som kallats den mest amerikanska av alla städer. Här är Fredriks Brändströms guide till staden.

Qatar

En fjärran weekend

Ta en långweekend i dubbel bemärkelse. Det finns flera direktlinjer från Sverige som tar dig långt bort utan att slösa tid på mellanlandningar. Addera någon extra dag för maximal upplevelse.

Restips

Roadtrip och ranchliv i North Dakota och Montana

Vår chefredaktör hyrde bil och begav sig mot landsbygden i North Dakota, Montana, Wyoming och Minnesota. Det var här general Custer slogs mot indianerna och det var hit många av Wilhelm Mobergs utvandrare kom. Välkommen till USA:s riktiga hjärta – the land of the free and home of the brave.

Scroll to Top