Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

Londons roligaste humorklubbar

Fredrik Andersson lever på att vara rolig, och har synts i olika humorprogram på tv, som bland annat Roast på Berns. Han har också expanderat sin karriär till London. Här tipsar han om stadens bästa komediklubbar.

Text: Redaktionen • 2012-03-15 Uppdaterad 2012-03-15

1 The Comedy Store
Proffsigt och kommersiellt

En av världens största klubbar ligger vid Piccadilly Circus. Här har du ett proffsigt utbud med de kändaste komikerna, bredast publik och dyrast inträde. Stället känns turistigt och kommersiellt men skratten utlovas med garanti. Ett tips är att kolla deras hemsida och söka efter komikerna på youtube.com innan så att du vet vad du får.
•1a Oxendon Street, thecomedystore.co.uk

2 Soho Comedy Pub
Mer avslappnat

En avslappnad granne till Comedy Store som drivs av ett gift par. Klubben är betydligt mer personlig och mycket billigare, men också med mindre kända komiker. Här blandas
enstaka bottennapp med de bättre komikerna från Londons humorscen. Komedishowerna hålls fredagar och lördagar.
• 7 Oxendon Street, sohocomedy.com

3 Up the creek
Svettig under­hållning

På den här klubben, belägen i sydöstra London, testar etablerade proffs nya skämt. Gå på deras ”New Material Night” på söndagar. Med lite tur kan du få se en världsstjärna stå med svettig panna och försöka komma ihåg sina nya skämt. Proffsen varvas med roliga
nybörjare på väg upp, som får sin första chans på en bra scen. Skämten är fräschare och priset lägre än på fredags- och lördagskvällar.
• 302 Creek Road, Greenwich, up-the-creek.com

4 The Paradise
Bästa helhets­­upplevelsen

Denna fantastiska pub ligger lite avsides men är väl värd en halvtimme på tunnelbanan. Ett stort gyllene kors pryder scenen och inredningen för tankarna till Bibeln. Men gästerna är inte mer religiösa än någon annanstans. Som på många andra ställen hålls showen i ett litet rum en trappa upp, med plats för max 70 personer. Personalen är trevlig, maten god och stämningen slående bra. Onsdagar gäller för den som önskar humor mitt i veckan.
• 19 Kilburn Lane, Kensal Green, theparadise.co.uk

5 TNT Comedy
Amatörernas afton

I den pyttelilla källaren i Kentish Town träffas ett tiotal rookies varje vecka, och uppträder för dem som lyckats hitta hit. Max 40 personer får plats och svenska brandskyddsmyndig­heten skulle vända i dörren.
Konferencieren är ofta full, och bara hälften av skämten är roliga. Underhållningen ligger mycket i att få en inblick i komikernas liv, snarare än i humorn. Alla känner alla. Åtminstone i slutet av kvällen. Showen är gratis och varje tisdag. Garanterat fritt från turister.
• 71–73 Torriano Avenue, torriano-bar.com


Text: Redaktionen • 2012-03-15
RestipsStorbritannienLondon

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen