• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fem fantastiska museer

  Konstnären och författaren Anna Benson har många strängar på sin lyra. Under sin tid som svensk mästare i bordtennis (!) fick hon möjlighet att besöka många konstmuseer världen över. Här är hennes favoriter.

  Fem fantastiska museer
  Foto Helmut Newton
  Anna Benson Konstnär, journalist och författare.

  Anna Benson
  Konstnär, journalist och författare.

  1 Berlin, Tyskland
  Helmut Newtons Foundation

  Helmut Newtons fotografier är verkligen värda ett besök om man besöker den tyska huvudstaden. Helmut, som föddes i Berlin 1920, är en av världens främsta fotografer och en personlig favorit. Hans konst är naken och mycket originell. Provocerande och erotiskt i svartvitt. Ofta väldigt vackra kvinnokroppar med någon märklig detalj som fångar mig.
  helmut-newton.de

  2 Miami, USA
  Art Basel

  Art Basel hålls i Miami första veckan i december varje år och jag brukar aldrig missa den. Över 260 gallerier från hela världen ställer ut och man kan ta del av cirka 2 000 konstnärers verk. En dag ska jag själv ställa ut här! Det är en fantastisk mix och hela Miami Beach förvandlas till ett enda konstmecka med olika installationer såväl på gatorna som direkt på stranden.
  miamibeach.artbasel.com

  Art Basel är en stor konsthändelse i Miami varje december.

  Art Basel är en stor konsthändelse i Miami varje december.

  3 Paris, Frankrike
  Louvren

  Att flanera runt på det klassiska museet Louvren mitt i city är väldigt inspirerande trots att det ofta vimlar av turister. Det är faktiskt världens mest besökta museum. Gå helst hit en eftermiddag, gärna efter ett glas vin, insup atmosfären och ta del av de duktiga konstnärerna så som Leonardo da Vinci och Monet. Vill du titta på da Vincis berömda Mona Lisa får du vara beredd på att du inte är ensam.
  louvre.fr

  4 Salzburg, Österrike
  Museum der Moderne

  Här hittar du nästan alltid spännande ljusinstallationer som oftast är väldigt intressant att titta på, förutom modern abstrakt konst från fler kända och en del mindre kända konstnärer. Du kan också kombinera ditt besök med en god lunch i den fantastiska panorama­restaurangen högst upp på berget med utsikt över den lilla staden. Jag gillar att komma hit för att komma bort från storstadspulsen.
  museumdermoderne.at

  5 Öland, Sverige
  Ekerum konsthall

  Detta är ett framgångsrikt galleri som ligger på vindarnas ö precis i närheten av Solliden. Här hittar du en samling av svenska konstnärer så som Ernst Billgren, Bertil Vallien, Kjell Engman, Åsa Lygneius, Johan Rehborg och så mer internationella som Ronnie Wood. Allt från glaskonstnärer till fotokonstnärer. Ja, och så hittar du min färgglada, nakna konst på väggarna.
  holmergallery.com

  Ekerum konsthall på Gotland ställer ut många kända konstnärers verk.

  Ekerum konsthall på Gotland ställer ut många kända konstnärers verk.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!