Australienbloggen

Att arbeta som volontär i Australien

2013-09-11 21:45 10 kommentarer
Kategori: Djur och natur

Det finns mer i Australien att göra än de vanliga turistaktiviteterna. Hyser du ett stort intresse för djur och natur kan kanske volontärarbete vara något för dig.

I närheten av Perth, Western Australia, finns Kanyana; ett räddningscenter där vilda, skadade djur kan få vård och en tillflyktsort till dess att de är starka nog att släppas tillbaka ut i naturen. De tar emot volontärer från Sverige och andra länder. Kravet är att man pratar och skriver engelska samt att man har erfarenhet av undervisning, djurvård eller råkar vara veterinär. Man måste skriva upp sig för minst en månads tjänstgöring.

Kanyana är inte unikt. På flera andra håll i landet finns liknande anläggningar och några av dem tar emot volontärer. Det finns även program för olika projekt ute i naturen, där man kan få möjlighet att vara med.
Notera att de olika volontäruppdragen sällan är gratis. Man brukar få lägga upp en slant för mat, logi och/eller transporter.

Hur blir det med visum om du ska jobba ideelt? Bestämmelserna för turistvisum (eVisitor) säger:

Volunteer work tourism schemes

In general, an eVisitor does not allow you to work in Australia. However, you may be able to work as a volunteer if:

  • your main purpose in visiting Australia is tourism, and the voluntary work is incidental to tourism

  • the work is genuinely voluntary and you are not paid for it other than for meals, accommodation or out-of-pocket living expenses

  • the work would not otherwise be done in return for wages by an Australian resident.

Bäst är att höra sig för hos organisationen, som du ska jobba för och/eller ambassaden. (Australiens ambassad i Stockholm besvarar ej frågor om visum. Istället ska man vända sig till ambassaden i Berlin. +49 30 700 129 129).

Några användbara länkar:
Kanyana Wildlife
Go abroad – Volunteer in Australia.
The Centre for volunteering
Work Away
Seek Volunteer
Detta verkar vara ett trevligt ställe.

katatjuta.jpg

2013-09-11 21:45 10 kommentarer
Kategori: Djur och natur

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206