Anna framför familjens nya hus i Italien
Nyhet

Köpte hus i Italien via videolänk – så gick det sen!

Anna och Mats Eriksson hittade sitt drömhus på en mäklarsida och köpte huset via video – nu har de sett huset för första gången. Så här gick det!

Italien

De köpte hus i italiensk bergsby – har fortfarande inte sett det

I flera år hade Anna och Mats Eriksson närt drömmen om ett italienskt semesterhus. När de äntligen hittade sitt drömhus på en mäklarsida var det mitt under pandemin och omöjlig att åka ned på husvisning. Så de köpte huset ändå – via video.

Portugal

Algarvekustens bästa stränder – lokalbons egna favoriter

När barnen hade flyttat hemifrån bestämde sig Cathinka Ingman och hennes man för att byta villan i Stockholm mot drömhuset i Algarve. En plats de numera kallar hem. Här delar Cathinka sina favoritstränder till det portugisiska strandparadiset!

Sverige

De besteg Mount Everest – på Frösön i Östersund

Daniel Rydén och Maria Carlsson skulle ha rest till Tanzania för att bestiga Kilimanjaro. När resan ställdes in på grund av covid-19 bestämde sig paret för att bestiga världens högsta berg istället – på hemmaplan i Östersund.

Restips

På cykel till världens alla hörn – ”att passera gränser ger ett lyckorus”

De lever för dagen, skaffar vänner över hela världen och njuter av friheten. Vi träffade äventyrs- och långfärdscyklisterna Kornelia Thörn och Robin Lyne som cyklat över halva jordklotet, är aktuella med en bok – och som känner sig mer hemma i ett tält i öken än i sin egen lägenhet i Malmö.

Restips

Intervju: De lever vanlife-drömmen

Vanlife är livsstilen som plötsligt blivit trendig. Men vad innebär det egentligen? Vi snackade med paret bakom podden och Facebookgruppen Vanlife Sverige om gemenskap, äventyr och om livet på vägarna.

Nyhet

De tröttnade på att inte kunna resa – började skapa semestrar på box

Föga anade Helena och Peter Hjalmarsson en pandemi, när de vid förra årsskiftet lovade varandra ett riktigt reseår. För att stilla resesuget började de resa i fantasin – nu erbjuder de fler att "boka in sig" på deras resor!

Sverige

Ny bok om Bohusläns smultronställen – få författarnas bästa tips

Klippbad, tusentals öar, idylliska fiskelägen, fisk- och skaldjursrestauranger och Sveriges bästa snorkling. I den nya boken "Magiska Bohuslän" tipsar resejournalisterna Marko T Wramén och Anna Thorbjörnsson om Bohusläns guldkorn!

Restips

Han har sand från 56 platser i världen – i kryddhyllan

För trettio år sedan reste Fredrik Sörensson till Berlin och besökte kvarlevorna från den rivna Berlinmuren. Han tog med sig några murbitar hem och la dem i en kryddburk. Det blev startskottet till idén om att börja samla på små bitar från världen. Idag är han uppe i 56 burkar!

Sverige

Elsa Billgren släpper bok om Gotland – här är hennes ö-favoriter

Loppisar, gårdsbutiker och kalkstensbad. Gotland är en favorit för många svenskar – för Elsa Billgren, programledare och bloggare, blev det gotländska sommarhuset på många sätt livsavgörande. Nyligen släpptes boken "Elsas husdröm: En sommar, en sorg och tusen loppisar". Vi bad Elsa Billgren dela med sig av fem Gotlands-favoriter!

Scroll to Top