Fifty by 30

Star Club

2014-11-17 09:50 3 kommentarer
Kategori: Tokyo

StarClub.jpg

Super Mario-baren Star Club är hemmakväll med polarna med extra allt. Här finns allt en äkta 8-bitars fan kan drömma om - från gröna rör i taket, Mario-hattar, bombformade kuddar och peach princess-drinkar på menyn till en nintendoformad servetthållare och stjärnlampor. På tv-skärmen i den lilla baren, som bara rymmer ett dussin gäster, finns ett stort urval av Nintendo-klassiker att välja från; Super Mario Bros 1, 2, 3 och 4, Mario Kart, Donkey Kong och så Super Smash Bros. Spelar gör du tillsammans med de andra gästerna runt bardisken, och alla vill vara med och heja på. Menyn består givetvis av allt den perfekta spelkvällen kan önska - chips, popcorn, chokladtryfflar och jordnötter; allt i en helig blandning.

Äkta gamers skryter gärna om sina skills. När vi var på besök i helgen ställde sig en kille upp och drog igång den första titeln av Super Mario Bros. På under 10 minuter hade han plötsligt klarat HELA spelet. (Givetvis använde han de hemliga genvägarna på grottbanorna på nivå 1-2 och 4-2.) Själv satt jag med öppen mun och häpnades över hur barndomens alla timmar framför tven krymptes ner till några futtiga, väl genomtänkta minuter. Som att befinna sig i ett YouTube-klipp!

Som så ofta är fallet försvinner tiden när man har roligt. Men oroa dig inte, Star Club håller öppet enda till 4:00 på nätterna.

Närmaste station: Shinjuku Sanchome

StarClub2.jpg
StarClub3.jpg
StarClub5.jpg
StarClub4.jpg

2014-11-17 09:50 3 kommentarer
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206