Inre och yttre resor

Karnevalsyra när Münchenborna firar slutet på fastan - vilken stämning - hela stan sjuder av liv!

2015-02-20 14:03 2 kommentarer

Blev fullständigt "tagen på sängen" när jag tillbringade ett par dagar i München nu i veckan. Hade ingen aning om att staden firade slut på fastan och jag hamnade mitt i en underbar fest- och karnevalsyra. Hela Kaufingerstrasse (navet i historiska centrat ) kantades av dryckes- och matstånd. Stämningen på topp redan vi 11-tiden - glada människor dansade i stånden och på gatan, tjusig dansuppvisning med lättklädda flickor på scenen framför det vackra Rådhuset på Marienplatz, utklädda prinspar från Bayern, gatumusikanter och så konfetti över allt och alla. Omöjligt att inte låta sig ryckas med i denna glada och uppsluppna stämning.

Tyska korvar, kringlor, öl och glühwein och som kronan på verket - fastlagsbullar i alla dess former. På tyska är namnet "krapfen" (munk). De liknar inte riktigt den svenska semlan eller fastlagsbullen, men var oemotståndliga och ytterst lättätna. Kafé Rischart hade ett utbud som gjorde det svårt att välja - så det fick i alla fall bli två (och kanske fler)!

En långhelg i München bjuder klart mycket annat och i nästa inlägg kommer mera om vad man gör under ett "winterbreak" i Bayerns huvudstad.


IMG_9865.JPG
Dryckesstånd längs Kaufingerstrasse - här finns till och med "barnpunch"!?
IMG_9858.JPG
Porten till historiska centrat.
IMG_9910.JPG
En utsökt "Krapfen" med choklad på trevliga Kafé Rischart.
IMG_9917.JPG
Utbudet av "semlor" gör det svårt att välja.
IMG_9891.JPG
Ett av många "prinspar".

2015-02-20 14:03 2 kommentarer

Anonym 1579269464

Jag är forskare, författare, psykolog och föreläsare med en aldrig sinande passion - att resa. Se och uppleva så mycket som möjligt. Börjar planera nästa resa redan på flyget hem. Har förmånen att resa både i jobb och privat samt att kunna jobba var som helst i världen. Är lite av en "country collector" - hunnit med 80 länder hittills och fler ska det bli.
I bloggen lyfter jag fram hur resor påverkar ens inre, hur man förändras och utvecklas. Ger tips på speciella "high lights" - alltifrån städer, natur och stränder till restauranger och mycket annat.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842