Karins värld

Bara hopprepet fattas

2013-05-20 23:02 2 kommentarer

Vad har Burj Khalifa i Dubai, Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur och Abbamuséet i Stockholm gemensamt? Inte så jättemycket vid första anblick eftersom de första två är skyhöga torn och det tredje är ett museum som ligger två våningar under jord.
Men en sak förenar dem: Man måste beställa tid för att göra besök.
På det nyöppnade Abbamuseet får varje nytt gäng komma in på sin så kallade "slot time", entrétid (boka på abbathemuseum.com), men väl inne får du så klart ta all tid du vill på dig. Gör det!

Ta ton i studion, se inspelade personliga intervjuer med abborna, frossa i scenkläder, klä dig själv i virtuella spandextajts, öva dina moves inne på discot och känn dig som en stjärna när du tar plats på scen som den femte medlemmen i ABBA. Det gjorde jag. Tog plats alltså.
Det enda som fattades var ett hopprep att mima i.

turister_abba.jpg
Ryssar, engelsmän, tyskar, italianos. Och australiensare (har ni förstått hur STORA Abborna fortfarande är där borta?). Nu strömmar turisterna till det nyöppnade Abbamuséet på Djurgården i Stockholm.
abba_outdoor.jpg
Yours truly blev Anni-Frid förstås. Precis som förr i tin.
abbaclogs.jpg
Abba är inte bara en sillburk och en supergrupp. Nä, det är även namnet på en träsko. För den tyska marknaden.

2013-05-20 23:02 2 kommentarer

Anonym 1432375747

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842