Weekendbloggen

Att springa på en buffel..

2014-09-16 11:41 Kommentera
Kategori: Djurliv, Grekland, Naturupplevelser

10707988_10153243800383228_1016125225_n.jpg
Någon var lite nyfiken på oss..

Efter en stadig frukost hos Nikos på Limneo var det nu dags att ge oss ut för att försöka fånga några av alla de djur som lever runt Kerkinisjön. För området är inte enbart rikt på fåglar.. Kerkinisjön har även Greklands största vattenbuffelkoloni.

Idag hade vi turen att stöta på bufflarna precis när de kom upp ur vattnet för att beta längs flodkanten. Efter ett kort samtal med buffelherden blev vi intygade om att bufflarna är väldigt vänliga och att vi kan komma så nära som någon meter ifrån dem.

10711198_10153243800508228_446528712_n.jpg
Lite buffligt var det allt.. =)
buffel.png
Den här stirrade länge på oss..

Flera gånger har vi varit nära att köra på Sköldpaddor som korsat vägarna, särskilt på bergen i Zagori, när de försöker ta sig från en sida till en annan. Här hittade vi två sköldpaddskompisar vid sidan av Kerkinisjön. Man kan tro att de är långsamma, men det var knappt att vi hunnit få fram kameran innan de försvunnit iväg!

turtle.png
Sköldpaddor på väg..

Fågellivet vid Kerkini var onekligen fantastiskt, det dröjde inte länge förrän vi sett både svart stork, skedstork, rallhäger, bronsibis, biätare, massor av söta minervaugglor, törnskata, härfågel och rovfåglar såsom ormörn och örnvråk.

stork.png
En stork på vift!

Men efter att ha rundat Kerkinisjön och utforskat allt som gick att komma åt hade vi fortfarande inte sett några pelikaner.. just när vi stod där i hamnen, det vill säga vid två förtöjda fiskebåtar, kom fiskarna för att lägga ut näten inför morgonfisket och vi passade på att fråga om vi kunde få en åktur så att vi kunde få se några pelikaner..

Kom imorgon sa de, då ska ni få se pelikaner så att ni storknar ;D

Vi åkte därför genast hem och passade på att få en bit mat på en av torgets alla fiskerestauranger, de har 4 st sida vid sida i den lilla byn som inte kan ha mer än ett hundratal invånare.. innan vi kröp i säng för att orka upp i gryningen och åka på pelikanspan!! =)

Foton: Johnny Priore

ibis.png
En ibis i gryningen =)
kerkini.png
Kerkinisjön i soluppgången

2014-09-16 11:41 Kommentera
Kategori: Djurliv, Grekland, Naturupplevelser

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842