Frågor och svar om reseskrivarkurserna

Kan vem som helst gå kursen?

Ja, både nybörjare och journalister som vill lära sig mer om resejournalistik kan gå våra kurser. Vi anpassar nivån så att den ska fungera för alla.

Får man betyg?

Alla deltagare får personliga kommentarer på sina texter av Vagabonds redaktörer. På nybörjarkursen är denna text ett uppdrag under kursens gång, på fortsättningskursen är det en text som skickas in i förväg. Utöver detta får alla ett diplom. Ett diplom per kurs.

Ger kursen särskild behörighet?

Vagabonds skrivarkurser ger verktyg för den som vill lära sig att resa och skriva. En helgkurs, eller två, är kanske för vissa det som räcker för att slå sig in på resejournalistiken. För andra är det en bra början. Våra deltagare skriver ofta i kursutvärderingarna att de fått en välbehövlig knuff framåt. Någon särskild behörighet ger inte kurserna, men kunskap nödvändig för att skriva ett resereportage och även för annat skrivande.

Betyder det att kurserna är ett steg närmare att bli resejournalist på Vagabond?

Alla är välkomna med idéer på reportage till Resemagasinet Vagabond. På nybörjarkursen berättar vi hur det går till att frilansa. Det är naturligtvis en fördel om man gått våra reseskrivarkurser, men inget krav. Kurserna berättigar inte till att med automatik skriva för Vagabond.