Granskningar

1 miljon falska recensioner
Nyhet

En miljon falska recensioner på Tripadvisor

En miljon av recensionerna av hotell och restauranger på Tripadvisor är bluff. Det avslöjar inga mindre än Tripadvisor själva när man granskat fusket på sin egen sajt.

Nyhet

Resebarometern 2021: Så reste vi under coronaåret

2020 blev året då utlandsresandet tvärnitade. Men det betyder inte att svenskarna stannade hemma. För samtidigt som få korsade en nationsgräns gjorde svenskarna i snitt tio fritidsresor inom landets gränser. Det visar årets upplaga av Resebarometern.

Nyhet

Resebarometer: Förra året ökade resandet till nya rekordnivåer

2018 drog vi ner på semesterresandet. Men 2019 var det slut på återhållsamheten och resandet ökade igen. Men det var förstås peaken före krisen. När vi om nio månader summerar 2020 års utlandsresande kommer vi att få se den hittills största minskningen av resandet sedan andra världskriget.

Restips

Resebarometern 2019: Därför reser vi mindre

2018 blev året då den mångåriga trenden med ökat utlandsresande bröts. Flygskam, valutaras och värmebölja fick färre att resa.

Nyhet

Svarta listan 2018: Flygbolagen som strular värst

Här är resebolagen som vägrar kompensera resenärerna för förseningar och annat strul. Men för första gången på flera år hittar vi inte lågprisflygbolagen på den föga smickrande förstaplatsen, utan ett danskt charterflygbolag.

Restips

10 resväskor i stort test – bästa valet för resan

Att välja rätt resväska är inte lätt. Vagabond har därför i samarbete med Icakuriren testat tio väskor. Fyra av tio får underkänt, men det finns också riktiga budgetfynd!

Nyhet

Thailand tappar, Trump avskräcker: Resebarometern 2018 avslöjar svenska folkets resvanor

När vi åker på semester utomlands håller vi oss helst till Europa. Reser vi längre bort väljer vi först och främst Nordamerika, även om nästan en av tio resenärer säger att de väljer bort USA på grund av landets politiska styre.

Restips

Granskning: Vi nystar i långresenärernas försäkringsskydd

Reseskydd ingår i hemförsäkringen. Men ska du vara ute en längre tid måste du köpa tillägg eller teckna separat reseförsäkring. Och det kan bli dyrt. Och ju äldre du blir, desto mer kostar det. Vagabond har tittat närmare på långresenärernas försäkringsskydd.

Nyhet

Booking.com luras med falska rabatter

Med överstrukna priser på sin sajt utlovar Booking.com stora rabatter till blivande kunder som tror sig göra ett klipp. Problemet är bara att rabatterna i själva verket många gånger inte alls existerar – utan är samma pris som hotellen själva erbjuder på sina egna sajter. Det visar en granskning utförd av SVT:s konsumentredaktion Plus.

Nyhet

Svarta listan 2017 – här är resebranschens värstingar

Lågprisbolagen vägrar oftare än andra flygbolag att ersätta resenärer som drabbats av förseningar, överbokningar och inställda flyg. För andra året i rad är Wizz Air värst av de värsta. På en föga smickrande andra plats kommer Norwegian.

Scroll to Top