Frågor & svar om Vagabonds onlinekurs

Frågor & svar om Vagabonds onlinekurs

Här får du svar på dina frågor om Vagabonds onlinekurs i reseskrivande.

Kan vem som helst gå kursen?

Ja, både nybörjare och journalister som vill lära sig mer om resejournalistik kan gå våra kurser. Kursen är lika matnyttig för dig som inte är journalist och bara skrivit resedagbok/blogg och för dig som är journalist, men bara skrivit nyhets- och faktatexter utan gestaltning, personlighet och uttalad dramaturgi.

När ska jag anmäla mig?

När du vill. Du kan anmäla dig idag, imorgon eller om ett år. Vagabonds onlinekurs finns alltid tillgänglig på vagabond.se.

Hur länge är kursen tillgänglig när jag väl anmält mig?

När du anmält dig och betalat kursen är den tillgänglig i sex månader. Du kan när som helst under den perioden påbörja och avsluta kursen. Du kan givetvis börja, göra ett längre uppehåll och därefter börja igen, så länge du håller dig inom den tid som kursen är tillgänglig, som alltså är ett halvår.

Vad kostar kursen?

Onlinekursen kostar 599 kr (inklusive 25 procent moms) för alla. Helgkursen på plats på redaktionen i Stockholm kostar 3 400 för prenumeranter på Resemagasinet Vagabond och 4 200 kr för övriga. 

Hur betalar jag?

Med bankkort (Visa eller Master/Eurocard) eller med Klarna faktura.

Ger kursen särskild behörighet?

Vagabonds skrivarkurser ger verktyg för den som vill lära sig att resa och skriva. En onlinekurs eller en helgkurs på plats på redaktionen är kanske för vissa det som räcker för att slå sig in på resejournalistiken. För andra är det en bra början. Våra deltagare i helgkurserna, som vi arrangerat sedan 1994, skriver ofta i kursutvärderingarna att de fått en välbehövlig knuff framåt. Någon särskild officiell behörighet ger inte kurserna, men de ger kunskap som är nödvändig för att skriva ett resereportage och även för annat gestaltande reportageskrivande.

Betyder det att kurserna är ett steg närmare att bli resejournalist på Vagabond?

Alla är välkomna med idéer på reportage till Resemagasinet Vagabond.Det är naturligtvis en fördel om man gått våra reseskrivarkurser, men inget krav. Kurserna berättigar inte till att med automatik skriva för Vagabond.

Jag har fler frågor om kursen. Hur får jag svar på dem?

Skicka ett mail till Per J Andersson, kurslärare och redaktör.

Okej, nu vill jag anmäla mig!

Ta mig till kursanmälan!