• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Besökte alla länder i världen utan att flyga

  Äventyraren Graham Huges, 33 år, som under besökt vartenda land på jorden genom att vandra och åka buss, bil, båt och tåg – men inte en endaste gång flyga.

  Besökte alla länder i världen utan att flyga

  Det enda färdmedlet Graham undvek var flygplan. Det gjorde han för att kunna slå rekordet i Guinness rekordbok genom att besöka jordens alla länder utan att flyga.

  Han tillbringade fyra dagar i en läckande båt för att nå Kap Verde, fängslades en vecka i Kongo fanklagad för spioneri och blev räddad från muslimska fundamentalister av en filippinsk ladyboy.

  Han tog sig vidare med hjälp av vänliga själar som han mötte på vägen.

  – Jag ville visa att världen inte är en stor och skrämmande plats. I stället är den full av människor som vill hjälpa dig, även om du är en främling, säger Graham till Daily Mail.

  Graham har skrivit en blogg om sin resa och har även filmat en hel del. Här är videon som är 201 sekunder lång och innehåller en sekund från varje land.

  Grahams rekord har utmantas av danske Torbjørn som gav sig iväg 10 oktober 2013. Följ hans resa på onceuponasaga.dk. Det återstår att se hur lång tid resan kan ta för honom …

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!