• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Svenskarna längtar efter lyx på vinterresan

  Hyra lyxbil, flyga extra bekvämt och bo flott med egen pool är något av det svenskarna är beredda att betala lite extra för när de åker på semester i vinter.

  Svenskarna längtar efter lyx på vinterresan
  Livet på en pinne. Foto: Thinkstock.

  Svenskarna gillar att sätta guldkant på tillvaron när de är ute och reser och kungligheter sätter trender. Det är några av spaningarna som resebyrån Ticket gjort när de kollar på bokningarna inför vinterns resor. Kanske kan prins Carl Philip och Sofias bröllopsresa till Fiji ha inspirerat många till att välja just paradisöar, eftersom dessa destinationer ökar mest. Mest populärt är Mauritius som ökar med 52 procent i vinter.
  – Svenskar på resa vill gärna lyxa till det och njuta av att de har det lite finare än på hemmaplan, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

  På charterhotellen är det de lyxigaste sviterna med egen pool som blir bokade först, så här gäller det att vara ute i god tid om man ska leva la dolce vita. En del hotell lockar till och med med egen butler som kan hjälpa till med all tänkbar service.

  Även på flyget gillar vi att resa bekvämt och lägger gärna ut några extra kronor på en skönare sittplats med mer benutrymme och bättre service.

  Väl framme på destinationen och dags att hyra bil är det inte "rent a wreck" som lockar mest. Nej, bilmärken som Porsche och Maserati ökar mest i popularitet när vi ska ut och cruisa på vägarna.

   

  5 lyxtrender på resan

  1. Lyxcharter med egen pool

  Bland charterhotellen finns det ett stort sug efter de lyxigaste rumsvarianterna. Rum som har något extra, som egen pool och swim out eller fina terrasser, går åt först.

  2. Resa som en prins

  Prins Carl Philips och Sofias bröllopsresa till Fiji har smittat av sig på svenskarna. I vinter märks en kraftig ökning av resandet till paradisöar. Det finns ett sug efter resor både till Söderhavsöar och karibiska pärlor, men mest populärt är resor till Mauritius (+52 procent)  följt av Maldiverna (+ 33 procent). Zanzibar  ökar allra mest, med 87 procent. Det visar färsk statistik från Ticket Privatresor.

  3. Lyxigare än lyxigast på lyxhotellen

  Även de lyxigaste hotellen försöker nischa sig och särskilja sig från konkurrenterna. Vad sägs om doftbutler som guidar gästerna till rätt doft för kvällen, badbutler som fyller badkar eller sömnkonsult för att hjälpa gästerna till bästa sömn?  Det är en tydlig trend att svenskarna gärna uppgraderar sitt boende.
  – När de får tag på riktigt billiga flygbiljetter kan många tänka sig att lägga en extra slant på hotellet i stället, säger Karin Starkman Ahlstedt.

  4. Hyr en lyxbil

  Att hyra bil på resan blir allt mer populärt, och allra mest ökar uthyrningen av lyxbilar som till exempel Porsche eller Maserati. Svenskarna vill gärna prova att hyra en Porsche 911 och köra på Autobahn eller kanske att glida runt i en cabriolet som Maserati Grand Sport eller Audi A5. Att hyra till exempel en Porsche 911 kostar runt 3 100 kronor per dag i Tyskland. 

  5. Flygresa med extra allt

  Redan på flyget på väg till destinationen vill många svenskar lyxa till det. Många flygbolag säljer platser med extra benutrymme och för den som vill ha utrymme i sidled så går det även att betala för att stolen bredvid på flyget ska vara tom. 30 procent av svenskarna är beredda att betala extra för att få mer benplats på flyget och 15 procent kan tänka sig att betala för att få ett skönare säte. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!