• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hemtrevlig semester

  Byt ut hotellet mot ett rum hemma hos en familj. Ät hemlagad mat, vässa språkkunskaperna och upplev vardagskultur. Vagabond tipsar om åtta sajter där du kan boka boende hemma hos folk.

  Hemtrevlig semester

  1. Hela världens vardagsrum

  http://www.homestayweb.com/
  En sajt som har samlat boenden i 75 länder. Här kan du enkelt söka dig fram mellan de för närvarande cirka 3 000 registrerade familjerna. För att ansöka behöver du först bli medlem, därefter kan du lägga ut en annons och gå in på olika familjers profilsidor. Dock är det medlemskap som är gratis begränsad, som betalande kan du även själv kontakta familjerna via mejl och ta emot mejl.
   

  2. Hemma hos familjen Singh

  http://www.mahindrahomestays.com
  Mahindra Group  är en stor industri i Indien som har gjort en satsning inom resebranschen, här med Mahindra Holidays. För att ge turister möjligheten att uppleva Indiens kultur i vardagen finns det möjlighet att hyra rum över hela landet. Priserna varierar så du får leta dig fram till en familj och ett pris som passar dig.
   
  Förutom kontaktuppgifter finns det på varje familjs profilsida lättillgänglig information om tillgång till mat, vegetarisk och icke-vegetarisk, om du får dricka alkohol, röka, ha med barnen eller om det finns några tider som du behöver hålla dig till. 
   

  3. Oui madame!

  http://www.homestay-in-paris.com/hostfamilies.html
  Ett billigare alternativ att uppleva Paris, oavsett om du har tänkt stanna några nätter eller en hel månad. Majoriteten av de registrerade familjerna bor centralt i huvudstaden, resterande i förorterna. Skulle man hamna utanför Paris får man räkna med en resa in till city på 20-40 minuter. Priserna börjar på 25 euro/natt, det vill säga cirka 250 kronor, och 630 euro/månad. Familjerna har minst fem års erfarenhet och du får ett eget rum men får ofta dela badrum med andra på samma våning.
   

  4. Hemtrevligt i Östafrika

  http://www.kenyahomestayventures.com/index.html
  Idén är som de andra, billiga och bra alternativ till hotell i Kenya. Här kan du även få en kenyansk frukost och få umgås med kenyanska medborgare, som heter "wananchi". Priset på rum varierar från säsong till säsong men ligger just nu på 25 US-dollar, motsvarande cirka 200 kronor, och hämtning från flygplatsen kan du lägga till för samma pris.  I övrigt ingår det en säng, modernt kök, dusch och toalett.
   

  5. Bli kompis med en newyorkare

  http://www.newyorkhomestay.com/
  Vill du stanna i världsstaden längre än en helg men tycker inte att du har råd? Då kan det här vara en lösning för dig. Åldersgränsen ligger på 18 år och den kortaste bokningen man kan göra är på två veckor.
  Här är boendena uppdelade i standard, semi-deluxe och deluxe. På hemsidan kan du läsa om vad som skiljer dessa åt, bland annat får du dela sovrum med andra om du väljer standard eller semi-delux men får ett eget till ett deluxe-pris.
  I övrigt varierar priserna beroende på boendets plats, antalet måltider samt andra bekvämligheter. Exempelvis kan ett standardrum utan måltider ligga på 700 dollar, motsvarande drygt 5 000 kronor, för en månad och ett deluxe-rum med frukost och middag på 1 050 dollar för samma tid.

  6. Dansar de salsa hemma?

  http://www.havanahomestay.com/
  En kubansk familj som bor i Gamla Havanna och hyr ut två rum för resenärer som stannar lite kortare tid. Ägarna behärskar engelska, franska och italienska och har enligt hemsidan lång erfarenhet. Som gäst har du tillgång till matsal med kylskåp, rum med TV, skrivbord och telefon samt en stor uteplats. Lägger du till en slant extra, motsvarande cirka 40 kronor/natt, får du även frukost, tvättning, parkering och en extra barnsäng.
   

  7. Hälsa på i malaysisk kampong

  http://www.go2homestay.com/en/sel/index.php
  En sajt där du kan hitta familjer över hela Malaysia. Välj ut det område du har tänkt åka till så får du snabbt upp en lista på de familjerna som hyr ut rum där. Du kommer bo hos en värdfamilj i en malaysisk by i ett så kallat kampong-hus (kampong är en traditionell liten malaysisk by). Du kan även länka dig vidare till Go to Homestay (http://www.go2homestay.com) för att hitta fler familjer och tips på aktiviteter.
   
  Några råd på vägen är att lära sig några ord på malaysiska för att ta sig fram, man ska ta av sig skorna när man går in i ett hus och äta med bestick ifall man inte kan äta med händerna på ett elegant sätt.

  8. Tempelnära i Thailand

  http://www.thailandhomestay.com/
  Lamai homestay ligger i Ko Pet, en by i området Isaan, nordöstra Thailand. Huset har både blivit finalist i tävlingen Wild Asia's Responsible Tourism Awards och rekommenderats av AA Key Guide Thailand.
  Här finns det plats för sex personer och man kan enkelt beställa 2-, 3-, och 5-dagars turer för att uppleva tempel och arkeologi i Ban Prasat.
   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!