Inför resan

Resenär med pass till USA
Nyhet

Inför resan till USA – det här gäller för turister

Vad gäller om man är ovaccinerad och måste man ha munskydd vid inresa till USA? Vi reder ut några av de vanligaste frågetecknen.

Vuxen och barn på resa
Nyhet

Resandet ökar – dags att se över din reseförsäkring

Höstlovet närmar sig och resebokningarna ökar, men är du försäkrad? Här ger vi dig tips på vad du kan tänka på innan du reser iväg.

Kvinna andas in frisk luft
Nyhet

Viktigare än någonsin att stänga av jobbmobilen på semestern

Fler och fler jobbar övertid vilket är dåligt för hälsan. I värsta fall kan arbetsrelaterad stress ta kol på en, säger forskningen. Så ta vara på semestern!

Sicilien och Marie från Husdrömmar på SVT i Italien
Italien

Skaffa hus i Italien – 6 tips från Husdrömmar Sicilien-Marie

Nu sänds säsong två av Husdrömmar – Sicilien på SVT där Marie och Bill förverkligar sin dröm och rustar upp det rosa kråkslottet ”Palazzo Cirillo”. Här är Maries 6 bästa tips för dig som går i liknande tankar.

Nyhet

Thailand lättar en aning på reserestriktionerna

Under ett program som kallas för 'Sandbox' har den thailändska regeringen lättat ytterligare på landets reserestriktioner. Detta gäller!

Nyhet

Så förnyar du ditt vaccinationsbevis

Inför höstlovet vill E-hälsomyndigheten påminna om att det kan vara dags att förnya ditt vaccinationsbevis.

Nyhet

Nu slopas avrådan för icke nödvändiga resor

UD har beslutat att lyfta avrådan från icke nödvändiga resor eftersom pandemisituationen förbättrats globalt och många länder lyft sina restriktioner.

Nyhet

Corona och resa – vad gäller? Vi guidar dig till 5 populära länder

Sugen på att resa men undrar vad som gäller just nu? För att du enkelt ska få en överblick har vi sammanställt rådande reserestriktioner till Grekland, Spanien, Kroatien, Italien och Frankrike. Bon Voyage!

Europa

Hur gör man för att ta tåget ut i Europa?

Ta tåget till kontinenten. Javisst, men hur bokar jag biljetter och vilka tåg ska jag ta? I senaste avsnittet av Vagabonds podcast försöker tågresefantasten Per J Andersson besvara frågan tillsammans med Anton Trollbäck från All Aboard och Maria Unde Westerberg från Railtic, två nya tågbokningsresebyråer.

Restips

Reseförsäkring – att tänka på inför sommarens resa

Behöver jag skaffa en separat covid-försäkring? Vad händer om jag hamnar i karantän? Eller om mitt PCR-test hinner gå ut? Juristen Gabriella Hallberg från Konsumenternas Försäkringsbyrå svarar på frågor om reseförsäkringar inför sommarens eventuella resor.

Scroll to Top