Nyhet

Corona och resa – vad gäller? Vi guidar dig till 5 populära länder

Sugen på att resa men undrar vad som gäller just nu? För att du enkelt ska få en överblick har vi sammanställt rådande reserestriktioner till Grekland, Spanien, Kroatien, Italien och Frankrike. Bon Voyage!

Europa

Hur gör man för att ta tåget ut i Europa?

Ta tåget till kontinenten. Javisst, men hur bokar jag biljetter och vilka tåg ska jag ta? I senaste avsnittet av Vagabonds podcast försöker tågresefantasten Per J Andersson besvara frågan tillsammans med Anton Trollbäck från All Aboard och Maria Unde Westerberg från Railtic, två nya tågbokningsresebyråer.

Restips

Reseförsäkring – att tänka på inför sommarens resa

Behöver jag skaffa en separat covid-försäkring? Vad händer om jag hamnar i karantän? Eller om mitt PCR-test hinner gå ut? Juristen Gabriella Hallberg från Konsumenternas Försäkringsbyrå svarar på frågor om reseförsäkringar inför sommarens eventuella resor.

Nyhet

Resa utomlands? Gärna, men måste jag inte fått andra sprutan då?

Jag är på väg ut i Europa men är fundersam på vilka covidrestriktioner som gäller. Måste jag göra ett svindyrt PCR-test? Måste jag sitta i karantän? Blir jag insläppt om jag är färdigvaccinerad? Vagabond har kollat vad som gäller för några av de populäraste turistländerna.

Nyhet

De tröttnade på att inte kunna resa – började skapa semestrar på box

Föga anade Helena och Peter Hjalmarsson en pandemi, när de vid förra årsskiftet lovade varandra ett riktigt reseår. För att stilla resesuget började de resa i fantasin – nu erbjuder de fler att "boka in sig" på deras resor!

Restips

Allt du undrar om vaccinationspass – experten svarar

Kommer vaccinationspasset göra att man kan resa fritt? Vad kommer det kosta? Och hur fungerar det rent praktiskt? Vi samlade in era frågor om vaccinationspass via sociala medier. Och bad Mats Snäll svara från DIGG – Myndigheten för digital förvaltning och även den som är huvudansvarig för utvecklingen av vaccinationsintyg i Sverige.

Europa

Tågexpertens bästa tips inför en tågluff i Europa

Hur reserverar jag en sittplats? Vad händer om jag missar tåget? Och vad bör jag packa i tågluffarväskan? Vi lät vår egen tågexpert tillika redaktör Per J Andersson svara på några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp om att tågluffa. Här får du 18 frågor och svar!

Finland

Så blir du lycklig som en finländare – fem restips

För fjärde året i rad har Finland rankats av FN som det lyckligaste landet i världen. Vad är det som gör att man är så lycklig just i Finland? Vi har listat 5 tips för hur du också kan ta del av finländarnas lycka.

Nyhet

Snart kommer vaccinationspasset

Första juni lanserar EU ett vaccinationspass som förenklar resandet. Resenären får en QR-kod i en app i mobilen eller utskriven på papper som visas för gränskontrollen. På så sätt hoppas de europeiska länder som är mest beroende av turismen att åter få igång resandet.

Nyhet

5 sprillans nya serier som väcker reslust

Soldränkta olivlundar, avlägsna tågstationer, och kubanska färgkavalkader. Vi fortsätter att drömma iväg ut i världen med hjälp av tv:n. Här är 5 av de senaste serierna som väckt vår reslust!

Scroll to Top