• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är den svenska piloten som tar Instagram med storm

  Yogafantast, pilot och Instagramstjärna. 32-åriga Maria Petterssons fantastiska bilder har gett henne hundratusentals följare.

  Här är den svenska piloten som tar Instagram med storm
  Piloten Maria Pettersson gör succé på Instagram. Foto: Instagram/@PilotMaria.

  Maria Pettersson blev pilot när hon var 25. Till MailOnline berättar hon att det tog flera år innan hon lyckades slå sig in i branschen. Konkurrensen var hård och flera arbetslösa piloter kämpade om samma jobb.  

  Instagram/@PilotMaria.

  Svårast att få till var den första anställningen, berättar hon. Ett tag ville hon nästan ge upp. Ansökning efter ansökning skickades iväg men i mailens inkorgslåda lyste svaren med sin frånvaro. Men efter hårt arbete och många dyra timmars flygträning gick det till slut!

  Instagram/@PilotMaria.

  Vid 30 års ålder fick hon sitt första jobb som pilot. Idag arbetar hon på det irländska lågprisbolaget Ryanair där hon flyger till ett flertal destinationer runt om i Europa. 

  Instagram/@PilotMaria.

  På Instagram har Maria i skrivande stund 238 000 följare. När hon inte arbetar på tusen meters höjd och lägger upp glammiga bilder från cockpit, får hennes följare ta del av yogasessioner på stranden och soliga glimtar från träningspass från SUP:ar, eller stand up paddle boards. En och en annan kattbild letar sig också in i flödet.

  Instagram/@PilotMaria.

  För inte så länge sedan startade Maria dessutom bloggen "PilotMaria". Där berättar hon mer om livet uppe i luften och hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

  – Min historia handlar om starka kvinnor i en mansdominerad miljö. Som bevisar att vi är lika bra som dem. Och att tro på oss själva och hålla en positiv inställning till livet, säger Maria Pettersson till tidningen. 

  Instagram/@PilotMaria.

  Gilla Vagabond på Facebook för fler sådana här artiklar i ditt flöde!