• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Träna på semestern – 5 roliga resor som kommer få dig i form

  Aktiva resor är en snabbt växande resetrend. Sugen på att testa? Här är fem förslag för dig som hellre svettas på gymmet än i solstolen.

  Träna på semestern – 5 roliga resor som kommer få dig i form
  Allt fler ägnar semesterresan åt att komma i form. Foto: Thinkstock.

  1. Crawl i Karibien

  Packa badmössan

  Alla som brukar göra längder i kommunala badhus, se hit. Det finns ett roligare sätt att motionera på. Simresor ökar i popularitet, gruppresor där du simmar på öppet vatten under ledning av instruktörer och med följebåtar som garanterar säkerheten. Vad sägs om att simma över färgglada koraller i klart karibiskt hav runt Brittiska jungfruöarna? I resan ingår teknikträning och i snitt 6 kilometers simning per dag. Andra simresor går till grekiska Kykladerna, Mallorca och Themsen. 
  swimtrek.com 

  2. Populära Playitas

  I form på Fuerteventura

  När man skriver om aktiva resor går det inte att undvika Playitas på Fuerteventura, anläggningen som är träningsresetrendens tydligaste symbol. Hotellet används av både motionärer och elitidrottare, svenska olympier tränar regelbundet där, och är väldigt populärt. Playitas har Kanarieöarnas största gym, ett brett utbud av gruppträningar och omgivningar som passar perfekt för löpning och cykling. Dessutom är vädret väl lämpat för utomhusaktiviteter året runt. 
  playitas.net/en

  Svettas på playan i Thailand. Foto: Istock.

  3. Träna i Thailand

  Rosa Skrot i Khao Lak

  Rosa Skrot är en träningsanläggning för tjejer på Södermalm i Stockholm. Företaget bakom gymmet ordnar varje år träningsresor, ofta till Khao Lak i Thailand. Resorna sker i ganska liten grupp, maximalt 20 deltagare, och innehåller omväxlande aktiviteter i natursköna miljöer. Passen varierar från löpning och styrketräning till yoga. Men allt är inte träning, på progammet finns också plats för besök på matmarknader, drinkar på stranden och chans att prova på thaiboxning. 
  rosaskrot.com

  4. Njut på Mallis

  Inte bara träning

  Springtime Travel har breddat sitt utbud av klassiska träningsresor med något man kallar livsstilsresor. Träningen står fortfarande i fokus, men den genomförs på morgnar och förmiddagar – med ett sent eftermiddagspass vissa dagar – för att ge tid för naturupplevelser, äventyr, umgänge, shopping, god mat och vinprovning. På resan till Mallorca får deltagarna chans att testa bergsklättring, grottvandring och kajakpaddling. Varierande, utmanande och roligt är ledorden. 
  springtime.se

  5. Träna med kända profiler

  Från crossfit till surfing

  Träna crossfit i Phuket med årets PT Pischa Strindsted eller följ med Sabina Dufberg, känd från tv-programmet Biggest Loser, till Algarvekusten för en veckas allround-träning. Go Active Travel erbjuder en rad olika destinationer och träningsformer och använder ofta av välkända profiler som träningsledare.
  goactivetravel.se

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!