• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 101 år gammal – nu ska hon resa utomlands för första gången

  Det är aldrig för sent för att resa. Det är Liu Chengxin från Kina ett exempel på. Med sina 101 år kan hon vara världens äldsta förstagångsturist.

  I september planerar Liu Chengxin, 101, att ge sig ut på sin första resa någonsin. Passet är utfärdat och inresetillstånd fixade. Då hon växte upp under fattiga förhållanden har det aldrig funnits varken tid eller pengar till att ge sig ut på resor. Förrän nu, när hennes barn planerar att ta med sig henne ut på en upptäcktsfärd i världen. 

  Resan kommer att gå från Lius hemstad Wuxi i östra Kina med Peking som det första stoppet. Därefter är det tänkt att den ska fortsätta med flyg till Wuhan, med kryssningsfartyg till Japan och Korea och slutligen förbi Hongkong och Tibet.

  Enligt tidningen Shanghaiist finns det inga åldersrestriktioner på att flyga, men flygbolag kan komma att neka Liu att flyga om det finns risk för att hon är vid dålig hälsa.

  Enligt Lius yngsta dotter Han är hundraåringen dock nästan aldrig sjuk och vid god vigör. Och frågar man Liu själv verkar hon vara full av hålligång. Hon har god aptit och tar minst två promenader om dagen, en som är två timmar lång på morgonen och en på fyra timmar under eftermiddagen. Hon ser fram emot det kommande äventyret.  

  – Världen är så fantastisk så att jag bara måste ge mig ut för att se den, säger Liu till Beijing Morning Post enligt Shanghaiist.

  Vi kan bara hålla med och önskar henne lycka till!

  Gilla Vagabond på Facebook för fler resenyheter ditt flöde. 

  Källa: Expressen

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!