• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 78-åringen gör episk resa genom Europa på sin permobil

  Livet behöver inte bli trist och grått bara för att man blir äldre. Det slog 78-årige Peter de Lijser fast vid, vred upp gasen på sin eldrivna scooter och gav sig iväg på en 1 300 kilometer lång resa genom Europa.

  78-åringen gör episk resa genom Europa på sin permobil
  Äventyr på el-scooter. 78-åriga Peter de Lijser har gett sig ut på en resa från Nederländerna till Frankrikes medelhavskust. Foto: Privat.

  Peter de Lisjer kommer från Breskens i Nederländerna men befinner sig just nu någonstans i nordöstra Frankrike bland vingårdar och lummiga kanaler, träffar nya bekantskaper på caféer och irriterar sig på gropiga vägar.

  Hit har han tagit sig med hjälp av sin eldrivna scooter. Målet är Saint-Pierre-la-Mer vid Medelhavet. När han har kommit fram har han avverkat drygt 1 300 kilometer. 

  Peter de Lijser började sin resa i Nederländerna och befinner sig nu i Frankrike. Om en dryg månad har han nått sitt mål, tror han. Foto: Privat.

  Peter de Lijser började sin resa i Nederländerna och befinner sig nu i Frankrike nära Donjeux. Om en dryg månad har han nått sitt mål, tror han. Foto: Privat.

  På 80-talet överlevde Peter de Lisjer, som är författare, en bilkrock som resulterade i en bruten nacke och på äldre dagar har han haft svårt att gå, därför tar han hjälp av el-scootern. Med den svischar han alltså fram genom det franska landskapet i en takt som tar honom cirka 5 mil om dagen. Men även om det inte går så fort har han inte saktat ner bara för att han är pensionär.

  – Det ligger i min natur att utforska nya saker. Jag står inte ut med rutin. Jag är bara halvvägs nu, men tänker redan: Vad ska jag göra härnäst? säger han i en intervju med den lokala nederländska tidningen PZC.

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för fler härliga reseberättelser.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!