• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 resmål för dig som älskar rosa

  6 naturliga underverk världen över med en gemensam nämnare – färgen rosa.

  1. Wadi Rum, Jordanien

  Wadi Rum eller "Månens dal" är ett stort ökenområde i södra Jordanien som skiftar i en mängd olika nyanser, från djupt orange, gult och röstrött till persika och rosa. Området som är utnämnt till ett världsarv är ett populärt turistmål och förutom att se de fascinerande färgerna lockas turister hit för att klättra och för att bevittna klippmålningar. 

   

  2. Lake Hillier, Australien

  Det finns en rad olika rosa sjöar i världen men Lake Hillier på Middle Island i västra Australien är kanske den mest berömda. Eftersom ön som sjön ligger på är avlägsen är det svårt att ta sig hit. Det finns dock företag som annordnar turer med helikopter och båt. Orsaken till den intensivt tuggummi-rosa färgen är en saltvattensalg vid namn Dunaliella salina. 

  Foto via Wikimedia/Creative Commons.

   

  3. Elafonissi, Grekland 

  Stranden som hör till ön Elafonissi utanför sydvästra Kreta brukar kallas för en av de vackraste stränderna i världen. De rosa nyanserna kommer från tusentals och tusentals bitar av krossade snäckskal. 

  Foto: Istock.

   

  4. Alabaster Caverns State Park, USA

  Alabaster Caverns state park är ett naturområde i den amerikanska delstaten Oklahoma. I området kan man campa och vandra men den största attraktionen hittar man under jorden – i de stora alabastergrottorna. Här finns flera vackra bergskristaller i färger som vitt, svart och rosa.  

   

  5. Las Coloradas, Mexiko 

  Las Coloradas är en liten fiskeby by på Yucatánhalvön i Mexiko som har fått världens ögon på sig den senaste tiden. Anledningen är så klart de klarrosa lagunerna som finns strax utanför och som omges av vidsträckta sanddyner. 

  Foto: Walter Rodriguez via Creative Commons.

   

  6. Laguna Colorada, Bolivia

  Laguna Colorada är en 10,7 kilometer lång sjö som ligger i södra Bolivia inte långt från saltöknen Salar de Uyuni. Här trivs stora flockar med flamingos som letar efter föda i det grunda saltvattnet. Genom året skiftar vattnet färg från orange till rött och rosa. 

  Foto: Istock.

  Gilla Vagabond på Facebook för mer resenyheter, tips och inspiration i ditt flöde.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!