• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • På den här restaurangen i Moskva kan du äta burgare gjort på råttkött

  Är lusten att prova nya smaker, ingredienser och maträtter något som lockar dig till att resa? Fortsätt läs i så fall.

  På den här restaurangen i Moskva kan du äta burgare gjort på råttkött
  Moskvafloden. Foto: Istock.

  Nyöppnade Krasnodar Bistro i Moskva har dragit till sig uppmärksamhet den senaste tiden på grund av en rätt ovanlig ingrediens som går att hitta på restaurangens meny. Här kan gäster nämligen beställa in dumplings och burgare med råttkött.

   

  Gnagarburgare. Protein som protein, eller? Skulle du våga prova? Foto: Krasnodar Bistro

  Nutrian (även river rat på engelska) som arten heter, liknar lite en blandning av ett marsvin och en bäver, vilket även har gett upphov till det andra svenska namnet sumpbäver.

  Den har en lång och fjällig rund svans, långa morrhår, gula tänder och simhud mellan tårna och kommer ursprungligen från Sydamerika men har spridits till flera delar av världen.

  Nutria, eller sumpbäver. Rätt söt ändå? Foto: Istock.

  I södra Ryssland har den länge ätits som en typ av fattigmansmat, skriver brittiska Metro. Och under hösten har den letat sig in till ett flertal krogar på Moskvas restaurangscen.  

  – Det är ett riktigt renligt djur, inte bara eftersom den är en växtätare, utan även på grund av att den tvättar all sin mat innan den äter. Den är också rik på omega-3-fettsyror. Många läkare och dietister rekommenderar nutriakött, säger Takhir Kholikberdiev, kock på Krasnodar Bistro till The Guardian.

  För den som är sugen på att smaka serverar restaurangen köttet på tre olika sätt: som korv med bröd, dumplings och burgare. Priser varierar mellan 250 och 550 rubel, eller cirka 38–83 kronor.

  Hur smakar det då? Tydligen ungefär som en blandning mellan kalkon och fläsk. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!