Sverige

Ölands Skördefest är tillbaka – 900 aktiviteter över hela ön

Frossa bland pumpor, hantverk och konst på Öland när årets skördefest drar igång. Drygt 900 aktiviteter kommer hålla dig sysselsatt i dagarna fem.

Restips

Länderna med bäst och sämst mat – enligt redaktionen

Ceviche, palak panir, ramen, tagine och burrata. Vilket land har egentligen bäst mat? Vi delar våra personliga favoriter – och berättar om länderna vi helst undviker att åka på matresa till.

Europa

Europas höjdare – 10 takbarer vi drömmer om

Undangömda och bohemiska. Grönskande oaser med magisk utsikt. Det vimlar av läckra takbarer i Europa. Här är 12 favoriter som vi längtar extra mycket till just nu!

Italien

Cinque Terre – tåg, vin & vandring

Lågsäsong är bästa tiden för att besöka Cinque Terre, det älskade italienska världsarvet som blivit lite för populärt för sitt eget bästa. Vi drog på oss vandringskängorna och hoppade på tåget!

Sverige

Cocktails på hög nivå – 10 takbarer i Stockholm

Lummiga oaser ovanför takåsarna lockar – fler och fler takbarer dyker upp i Stockholm. Ett ypperligt sätt att fly stimmiga gator på utan att behöva lämna stadskärnan! Vi har samlat några av våra takbar-favoriter varav två sprillans nya.

Nyhet

Besök världens största utomhusbar – på 16 platser i Sverige

I sommar öppnar världens största utomhusbar – utspridd på 16 ställen i Sveriges avlånga land. Ta en drink mitt i ett gammalt samiskt renhägn i Liehittäja, Lappland, eller slå dig ned efter en åtta kilometers vandring rakt in i den gröna bokskogen i Ormanäs, Skåne.

Sverige

Stockholms bästa glassbarer med hantverksglass

Krämiga italienare på sicilianska pistagenötter, len och lekfull mjukglass eller svenskt på granskott och lingon? Smaken är som baken. Tur att de riktigt vassa glassbarerna i Stockholm är flera. Här är 10 favoriter just nu!

Europa

10 vingårdar i Europa som du kan bo på

Att bo på en vingård är precis så drömmigt som det låter! Här är 10 favoriter – från rustika klassiker till blå pärlor i den grekiska övärlden.

Restips

15 mathantverkare i Jämtland – värda en omväg

Den lokala maten är på frammarsch och i Jämtland finns det gott om kreativa eldsjälar. Här är våra 15 favoriter – perfekt för den som vill göra sin egen gastronomiska resa!

Restips

Äkta vara i Jämtland – på gastronomisk weekend

Nordiskt mathantverk är på allas läppar. Vi åkte på en gastronomisk weekend till Jämtland – och föll pladask för mese, eldsjälar och blånande berg.

Scroll to Top