• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Londons bästa lyxhotell – 3 favoriter

  Ute efter att spendera din Londonsemester indränkt i lyx? Det finns hundratals femstjärniga hotell i staden, här är tre som glittrar extra starkt.

  Londons bästa lyxhotell – 3 favoriter
  En svit med utsikt som heter duga. Musician's Penthouse på Corinthia Hotel. Foto: Press

  Dukes – Mayfair

  Endast åtta minuters promenad från Buckingham Palace, i Londons lyxigaste område, ligger detta charmiga hotell med fokus på tradition och detaljer. Hotellet har haft en rad celebra och kungliga gäster genom åren som Ian Flemming, prinsessan Diana och Drottningmodern Elizabeth. Här finns 90 rum och fem sviter samt en anrik bar som serverar Londons, utan tvekan, bästa martinis. 

  The Ritz – Mayfair

  Flådiga The Ritz är ett av världens mest anrika och legendariska lyxhotell, och listan med kända namn som spenderat sin vistelse i London på hotellet är lång. Från den stjärnbelönade restaurangen med samma namn till butlerservicen, hotellets klädkoder och den guldkantade inredningen – familjevänliga The Ritz osar överflöd och lyx. 

  Corinthia Hotel London – Charing Cross 

  Corinthia erbjuder 251 rum, 43 sviter och sju takvåningar och ligger mittemellan Themsen och Trafalgar Square. Faciliteter inkluderar två fine dining-restauranger, en pool och ett välrenommerat spa. Här finns även två av Londons största hotellsviter: The Royal Penthouse som har ett privat spa och en vinkällare och täcker en yta på 395 kvadratmeter fördelad över två våningar samt den 230 kvadratmeter stora Musician's Penthouse som har en av Londons glammigaste takterasser och är utrustad med en Steinwayflygel och ett komplett mixerbord. 

  • För ett penthouse måste man betala minst 100 000 kr natten, men det finns även billigare dubbelrum från cirka 5 500 kr natten, corinthia.com/en/hotels/london
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!