Annons
Annons
Bild: TfL.

Bild: TfL.

Nyhet

Dagens bild: Londons nya regnbågsbuss

Nu kan turister som besöker London ta en tur i stadens senaste tillskott till kollektivtrafiken – en regnbågsfärgad dubbeldäckare.

Text: Redaktionen • 2015-03-13 Uppdaterad 2021-07-12

För att fira turiststadens mångfald och 10-årsjubileet av hbtq-nätverket för personal i Londons transportsystem (TfL) har staden dekorerat en av bussarna med en stor regnbågsflagga enligt devisen ”Ride with Pride”.

Bussen som omfamnas av regnbågsflaggan kommer att köra på sträcka 8 som går längs Bow Church i Tower Hamlets till Tottenham Court Road. Där kommer den även att passerar några av London mest populära sevärdheter.

Förra året smyckades staden med ett övergångsställe i regnbågens färger utanför Arsenals tunnelbanestation för att motverka homofobin i sportvärlden och ytterligare ett vid Trafalgar Square för att markera legaliseringen av samkönade äktenskap. Men i år hyllas alltså mångfalden med en buss. Martyn Loukes, ordförande i TfL:s nätverksgrupp OUTbound är nöjd.  

– Vad är mer ikoniskt än en stor röd buss med en tjusig regnbågsflagga.  Allt för att fira mångfald och vårt 10 åriga hbtq-arbete på TfL. Kliv ombord och åk med stolthet!

Jennie Johansson

Läs även:


Text: Redaktionen • 2015-03-13
NyhetFotografi

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen