• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny legoattraktion öppnar i Danmark

  Ett stort lego-hus har öppnat upp i de små plastklossarnas hemstad Billund. Här kan vuxna och små låta sin kreativitet flöda och bygga kreationer med hjälp av över 25 miljoner legobitar.

  Ny legoattraktion öppnar i Danmark
  Foto: Lego

  I slutet av september öppnade Lego House upp i Billund, en stad drygt tre timmar väster om Köpenhamn på Jylland.

  Den nya attraktionen är byggd för att efterlikna ett enormt hus av lego och rymmer utställningar, en butik, kreativa hörnor och interaktiva lekplatser på en yta av över 12 000 kvadratmeter.

  I entrén finns ett massivt legoträd byggt av 6,3 miljoner klossar som tog hela 24 000 timmar att bygga och mäter 17 meter i höjd. Det finns även tre restauranger och nio takterrasser med varsin lekplats på.

  I huset finns fyra kreativa zoner uppdelade i fyra olika färger som symboliserar olika aspekter av lärande och lek: rött representerar kreativa färdigheter, blått står för kognitiva färdigheter, grönt för sociala och gult för känslomässiga färdigheter.

  Biljettpriset för att besöka Lego House går på 199 danska kronor, eller cirka 250 svenska kronor, och är detsamma för vuxna och barn över två år. En del av huset, som lekplatserna på taket, är dock gratis att besöka.

  Lego House är inte den enda nya attraktionen som kretsar kring de färgglada klossarna. Förra året slog världens största legobutik upp sina dörrar i London. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!