• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Topp 5: Lyxiga hotell i Köpenhamn som inte ruinerar dig

  Prisvärda, stilrena och miljövänliga. De här hotellen står högt upp på Vagabonds lista när vi ska boka hotell i Köpenhamn.

  Topp 5: Lyxiga hotell i Köpenhamn som inte ruinerar dig
  Nyöppnade Manon les suites har förmodligen Köpenhamns skönaste hotellpool. Foto: Pressbilder

  SP34 – en hyllning till nordisk stil

  Svalt, minimialistiskt och högt i tak – rummen på SP34 andas estetik. Här finns 118 sovrum, tre restauranger och en takterass, en biograf och en portvinsbar mitt i det hippa och nöjestäta Latinerkvarteret norr om Ströget. Förutom gratis wi-fi dygnet runt erbjuder hotellet dessutom ett glas gratis vin till sina gäster varje dag mellan klockan 17 och 18. 

  Babette Guldsmeden – grön bohem

  Babette är ett av fem Köpenhamnhotell som tillhör den miljömedvetna hotellkedjan Guldsmeden. Här susar man sött i romantiska himmelsängar och tvättar håret med organiskt schampo. Dricker ett glas vin i ett av de inbjudande läderfotöljerna i hotellets orangeri, lyxar till det på hotellets tak-spa eller tar en joggingtur runt Kastellet som ligger precis utanför entrén. Frukosten är dessutom en riktig höjdare. 

  Manon les suites – organisk oas 

  Manon les suites är det senaste tillskottet i Guldsmedenfamiljen. Det familjevänliga hotellet som öppnade 2017 ligger bara minuter från Tivoli och den populära marknaden Torvehallerne. Här finns 87 rum, ett välutrustat gym och kanske Köpenhams skönaste pool. 

  The Square – fenomenal frukost på Rådhuspladsen

  Detta fyrstjärniga hotell med 267 rum ligger centralt beläget endast 200 meter från Köpenhamns tågstation och Tivoli. Förutom det suveräna läget erbjuder hotellet även en trevlig vinbar på sjättevåningen och en frukostbuffé som heter duga. Och just det, miljövänligt är det också.  

  Copenhagen Admiral Hotel – anrikt precis vid Nyhavn

  Ekocertifierade Admiral Hotel som erbjuder 336 rum är beläget i ett gammalt lagerhus för spannmål och ligger precis vid mynningen av Nyhavn-kanalen. Designen följer ett marint tema och arkitekturen karaktäriseras av blottade tegelväggar och takbalkar. Missa inte att boka bord på hotellets välrenommerade restaurang SALT som är en modern tappning av ett brasserie med nordiska smaker. 

  Pris från 1900 kr natten, admiralhotel.dk/en/

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!