Resa med barn

Italien

Italien för hela familjen – 5 aktiviteter för stora och små!

Det finns en hel del mat, sevärdheter och aktiviteter i Italien som lockar alla slags resenärer – även familjer som reser med barn. Vad sägs om att lära sig surfa, upptäcka städer och spana efter delfiner och flamingor?

Sverige

Höstlov i Sverige – 7 resmål med tåg för hela familjen

Runt om i Sverige vimlar det av roliga äventyr och aktiviteter för barn och vuxna. Här tipsar SJ om sju resmål som passar barnfamiljer och som går att nå med tåg – allt från Grännas polkagrisar till Höga kustens eldar och spökvandringar.

Restips

Så tar du med barnen på vandringen – 6 oumbärliga tips

Många drömmer om att ta med barnen ut i naturen och vandra, vilket också är en fantastisk upplevelse för såväl barn som vuxna. Men kom ihåg att det är stor skillnad på att vandra själv och att vandra med barn – vi listar några viktiga saker att tänka på innan ni beger er ut i spåren eller fjällen.

Danmark

Legoland inviger ny temapark – “The Lego Movie World”

Expansionen på 5 000 kvadratmeter blir parkens hittills enskilt största investering och innehåller också Skandinaviens första flygande teater.

Österrike

Guide: Så tågluffar du med barn till Tyrolen

Alpsemester i kombo med tågluff! När Vagabonds chefredaktör tågluffade med barnen vara det första gången, men absolut inte sista. Inspireras med denna guide: resrutt, packlista, bästa stoppen och tips på boende.

Österrike

Tågluff i Alperna med barn – från stad till bergstopp

Man behöver inte åka till andra sidan jorden för att resan ska bli ett äventyr. Vagabonds chefredaktör tog tåget till Alperna med familjen, en resa som blev sommarens höjdpunkt.

Restips

Familjens drömresa förverkligades – barnen går i utlandsskola

Drömmer du om en långresa eller att jobba utomlands men oroar dig för barnens skolgång? Möt fyra familjer som följde resedrömmen och satte barnen i utlandsskola.

Restips

Resa med barn: Så fungerar svenska utlandsskolor

Ta timeout i ett halvår. Paus i solen. Men hur blir det med barnens skolgång? Som tur är finns svenska utlandsskolor. Frågan är var de ligger, vad de erbjuder och vad det kostar. Vagabond rätar ut frågetecknen.

Restips

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun

Från cykelresor i dramatiska landskap i Montenegro till surfingresor för hela familjen i Afrika. Här är tio roliga förslag som passar alla, från soffpotatisar till muskelknuttar och promenadglada pensionärer.

Restips

Öluffa med barn i Thailand – 50 dagar i paradiset

Från östkust till västkust. Från monsun till solsken. Vagabonds chefredaktör spenderade 7 veckor med familjen i Thailand. En resa som till slut blev ett minne för livet.

Scroll to Top