• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Youtuber kritiseras för fejkad skada på flygplan

  En influencer och Youtuber har kritiserats för att ha fejkat en fotskada som fick honom uppgraderad till business-klass på flyget. Reaktionen från fans och allmänhet lät inte vänta på sig.

  Youtuber kritiseras för fejkad skada på flygplan
  Fans riktade hård kritik på sättet influencern blev uppgraderad till business-klass. Foto: GettyImages

  Den australesiska influencern Jamie Zhu har 1,1 miljoner följare på Instagram och nästan 700 000 följare på Youtube. I en video som publicerades på Youtube den 15 januari fejkar han en skadad fotled och tar på sig en plastskena på foten för att se om han på så sätt kan bli uppgraderad till business-klass gratis.

  I filmen ses han beklaga sig över sätets utrymme till personalen och undrar om han kan få en ny plats, varpå han sedan förflyttas till business-klass, till synes chock över att han lyckades bli uppgraderad.

  Zhu har kallat det hela för ett spratt, men enligt Lonely Planet har fans och allmänhet reagerat starkt på händelsen och menat på att det är en sak att undersöka hur man kan bli uppgraderad genom att vara medlem eller att fråga om lov och en helt annan sak att fejka en skada och lura personalen.

  I kommentarsfältet för videon kan man läsa kommentarer om moral, besvikelse och bestörtning över att utnyttja personalens vilja att hjälpa gäster. En person skriver: "Jag tycker synd om människor som har verkliga hälsoproblem, för nu kommer flygbolagen vara striktare och de [personer med verkliga hälsoproblem] kommer inte att få den behandling som de behöver på grund av vad du gjorde".

  Men det är inte alla som ser det på samma sätt. En del menar att folk tar det hela på för stort allvar och att det var en kul grej.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!