• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare

  Tuffa tider till trots lanserar flera svenska resebolag nya resor. Främst är det Medelhavsdestinationer som gäller – där Kroatien får flest nya direktflyg. Här kommer en spaning inför sommaren 2021!

  Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare
  Split i Kroatien är en av sommarens nyheter! Foto: Gettyimages / xbrchx.

  Nya direktflyg till Medelhavet

  Charterbolagen Apollo och Ving lanserar flera nya resor till sommaren. Apollo satsar stort på Norrland och inför tre nya direktflyg från Luleå. Det är Larnaca i Cypern, Split i Kroatien och Rhodos i Grekland som får nya direktlinjer. Från Sundsvall börjar man med direktflyg till greklandsfavoriten Kreta – där man dessutom lanserar ett helt nytt resmål i byn Plakias.

  Även Ving satsar på Sveriges nordligare regioner. Förutom att man återinför direktflyg från Luleå till Rhodos och Cypern så lanseras en helt ny Luleådestination: Kroatien. Visby får dessutom sin första direktresa med Ving till Kroatien.

  Makarska rivieran i Kroatien. Foto: pressbild / Apollo.

  Medelhavet vinnare även för reguljärflyg

  För dig som vill flyga reguljärt lovar flygbolaget SAS att öka kapaciteten till sommaren i takt med (förhoppningsvis) en ökande vaccinationsgrad och minskad smittspridning. Förutom fler rutter till redan befintliga resmål, lanserar man två nya rutter från Stockholm till Barcelona i Spanien och Larnaca i Cypern.

  Från flygplatsen Stockholm Skavsta planerar Wizz Air och Ryanair att flyga till tre nya destinationer i sommar: Zadar i Kroatien, Riga i Lettland och Tirana i Albanien. Ryanair lanserar dessutom nya direktflyg från Växjö och Göteborg. Från Växjö kommer man kunna flyga två gånger i veckan till Zadar i Kroatien, och från Göteborg till Kroatiens huvudstad Zagreb tre gånger per vecka.

  Nytt direktflyg från Växjö till Zadar i Kroatien. Foto: Gettyimages / Stojanoski.

  Vandra och yoga med andra

  Viljan att vara aktiv på sin resa är fortfarande stor. Ving lanserar sju nya yogaresor i sommar till Lefkas, Mallorca, Kap Verde och Teneriffa. Apollo har å sin sida sett ett ökat intresse för vandring och ordnar flera nya vandringsresor till Grekland. Och för den som drabbats av padel-febern finns det flera glädjande nyheter: Ving släpper åtta padelpaket till sommaren och Apollo har utrustat flera av sina hotell med nya padelbanor.

  Vandra i Greklands vackra landskap med Apollo. Foto: pressbild / Apollo.

  Yoga och Klättring på Mallorca med Ving. Foto: pressbild / Ving.

  Tågnyheter

  Även på tågfronten finns det några nyheter. Inlandsbanan planerar att återlansera Vildmarkståget till sensommaren – Sveriges lyxigaste tågcharter som ska gå från Stockholm till Kiruna via Abisko. Researrangören Världens resor har flera nya tågpaket till sommaren, bland annat till Lofoten och Vita Havet i Ryssland. Tidigare i veckan skrev vi även om den nya tåglinjen mellan Boden och Haparanda som premiärkördes första april.

  Sveriges lyxigaste tågcharter. Foto: Inlandsbanan.

  Nya busspaket – även inom Sverige

  Scandorama är en av Sveriges största bussresearrangörer och skulle ha firat 40 år 2020. Istället har man sparat sitt jubileumsfirande till i år och erbjuder flera jubileumspaket – men även många nyheter. Förutom utländska destinationer finns flera svenska paketresor bland nyheterna, som Mälarens pärlor och weekend till Bohuslän.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!