Grekland

25 guldkorn i Grekland

Grekland var först ut i Europa med att öppna för turister efter pandemin. Som vi längtat! För alla grekofiler där ute har vi listat våra absoluta favoriter – från öar och stränder till vandringsleder och spännande museer.

Grekland

Därför är Kreta Europas bästa ö

Hållbara sandstränder, rimliga priser och vackert väder. När resesökmotorn Momondo granskade 70 europeiska öar utifrån 19 olika faktorer – blev vinnaren Kreta. Här är anledningarna som gör Kreta till Europas bästa ö!

Restips

Medelhavets bästa stränder – redaktionens personliga favoriter

Charmiga klippbad, skyddade badvikar och stränder med den perfekta kombinationen av mat, bad och sand. Internet är fullt av bästa stränder-listor – men här delar vi i Vagabond-redaktionen våra egna personliga favoriter vid Medelhavet!

Europa

25 guldkorn i Sydeuropa – redaktionens egna favoriter

Letar du efter den perfekta semesterorten? Vagabonds beresta redaktion tipsar om sina smultronställen i södra Europa. Platser som är så bra att vi nästan vill behålla dem för oss själva!

Grekland

Sov under stjärnorna i nytt hotell på Santorini

Det nya lyxhotellet Santorini Sky i Grekland lanserar ett spektakulärt hotellrum, en så kallad Sky Dome. Ett kupolformat rum med genomskinliga väggar placerat på öns högsta punkt. Med stjärnhimlen som tak och solnedgången som kvällsunderhållning!

Nyhet

Sommarens nya resor – Medelhavet en solklar vinnare

Tuffa tider till trots lanserar flera svenska resebolag nya resor. Främst är det Medelhavsdestinationer som gäller – där Kroatien får flest nya direktflyg. Här kommer en spaning inför sommaren 2021!

Spanien

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter

Med mer än 300 stränder har Mallorca blivit något av en ikon för sol- och badsemester. Här finns en strand för alla smaker! Vi har samlat några av de bästa.

Grekland

Öluffa i Grekland – ta båten mellan sju grekiska öar

Redan Odysseus insåg vad man ska göra i Egeiska havet. Öluffa, såklart! Ingen annanstans i världen finns så många bebodda öar med byar, tavernor, stränder och reguljära färjeförbindelser. Följ med på en öluff mellan sju grekiska öar!

Europa

Cykla vid Medelhavet – 10 cykelresor att göra på egen hand

Cykel är ett ypperligt sätt att komma nära naturen på. Du kan stanna när du känner för det, ta ett dopp i någon gömd badvik och upptäcka okända byar längs med vägen. Här är några drömdestinationer för en semester på två hjul!

Italien

Öluffa i Italien – från Capri till Stromboli

Häng med på en solig öluff i södra Italien! Här tipsar vi om en episk ö-kombo och ger förslag på hur du syr ihop din egen drömresa. Vi reser med färja mellan några av Medelhavets mest legendariska och undersköna öar, från Capri till Stromboli.

Scroll to Top