• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny färja planeras från Nynäshamn till Tyskland – underlättar tågluffen

  Förhoppningsvis kommer du snart kunna hoppa på färjan i Nynäshamn för att ta dig vidare ut i Europa. Den nya färjelinjen går under arbetsnamnet Hansalinjen och är tänkt att knyta samman de tre Hansastäderna: Stockholm, Visby och Rostock. Turen kommer även vara sammankopplad med tågluffarkortet!

  Ny färja planeras från Nynäshamn till Tyskland – underlättar tågluffen
  Hoppa på färjan i Nynäshamn och ta dig ut i Europa med tågluffarkortet. Foto: Gettyimages / Geber86.

  Den nya färjelinjen kommer att köras av Rederi AB Gotland och planeras gå mellan Nynäshamn och Rostock i norra Tyskland. Vissa turer kommer även att passera Visby på Gotland vilket gör det smidigare för både tyska resenärer att besöka "öjn", men även för svenska resenärer som enkelt vill komma ned till kontinenten.

  "Eftersom våra turer kan vara sammankopplade med interrailkortet kan tågresenärer också komma med färjan från Nynäshamn och hoppa på tåget i Rostock för att sedan ta sig vidare ut i Europa", säger Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland, i ett pressmeddelande.

  Färjelinjen kommer vara minst lika tidseffektiv som dagens vägtrafik mellan Tyskland och Mälardalsregionen. Förutom tidsbesparingar så beräknar man även kunna minska utsläppen från det svenska transportsystemet med omkring 20 procent.

  Strosa i hamnstaden Rostocks gotiska gränder. Foto: Gettyimages / totororo.

  Ta tåget från Rostock vidare ut i Europa

  Väl i Rostock är det enkelt att ta sig vidare ut i världen. Det går direkttåg från Rostock till både Berlin och Hamburg, tågresan tar ungefär två timmar i båda fallen. Ett tips är att även upptäcka Tysklands egen kustremsa med semesteröar som till exempel Rügen och Usedom.

  "Vi ser en året runt-linje framför oss med dagliga avgångar", säger Håkan Johansson till P4 Gotland.

  Om allt går som det ska hoppas man kunna lansera den nya färjelinjen redan senare i år.

  Ta tåget vidare söderut! Vart bär det av? Foto: Gettyimages / Daniela Simona Temneanu / EyeEm.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!