Annons
Annons
Upptäck en ny stadsdel. Foto Thinkstock

Upptäck en ny stadsdel. Foto Thinkstock

Restips

Att göra i Berlin

TV-tornet och muren i all ära, men om du är trött på turistfällor som innebär mer väntetid än upplevelser bör du kolla upp dessa tips.

Text: • 2014-06-25 Uppdaterad 2014-06-25

Läs också: Hotell i Berlin : Kaféer & barer i Berlin : Restauranger i Berlin
Klubbar i Berlin : Shopping i Berlin

Badeschiff

Badupplevelse i konstgjort skepp

Intill floden Spree ligger Badeschiff, ett äventyrsbad i ibiza-stil med konstgjord strand, solande människor, musik och konserter. När solen går ner förvandlas skeppet till en nattklubb. Under vintertid sluts det öppna badet in och bjuder på pooler, bastu, barer och spaavdelning med massage.
• Eichenstraße 4, Kreuzberg, arena-berlin.de

Open Air Cinema Hasenheide

Biomörker i parkmiljö

I parken Hasenheide, intill Tempelhof, visas under sommarmånaderna kultfilmer blandat med blockbusters. Du sitter på bänkar och ifall det regnar delas paraplyer ut. Snacks och dricka går att köpa.
freiluftkino-hasenheide.de

Savignyplatz

Upptäck en ny stadsdel

Det tjatas hela tiden om Prenzlauer Berg och Friedrichshain, men gör gärna ett besök i västra stadsdelen Charlottenburg, som är minst lika intressant och sprudlar av liv dygnet runt. Här och i synnerhet runt omkring området Savignyplatz, finns massor av kaféer, restauranger och små jazzbarer.
• Savignyplatz, Charlottenburg

Berliner Unterwelten

Berlins undre värld

Om du är historieintresserad och vill gå en guidad tur i Berlin bör du välja någon av de Berliner unterwelten erbjuder. Här kliver du ner i en undre värld och upplever staden från en helt annan sida. Välj mellan turer bland bunkrar och skyddsrum från Andra Världskriget eller övergivna tunnelbanestationer från forna DDR. Tänk på att ta med en extra tröja, även vid sommartid, då det är kallt där nere. Inget för de klaustrofobiska.
berliner-unterwelten.de/

Läs också:

5 intressanta hotell i Berlin

Kaféer & barer i Berlin

Restauranger i Berlin

Klubbar i Berlin

Shopping i Berlin


Text: • 2014-06-25
RestipsTysklandBerlinFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top