Fantastiska Tyskland

Annons
Partner

Tysklands första tågdestination: Din guide till vackra Hamburg

Hamburg är inte bara en vacker och grönskande plats, det är dessutom en av världens mest hållbara städer – något som märks tydligt väl här. Till Hamburg tar du dig enkelt med tåg, för en både behaglig och miljövänlig resa.

Annons
Partner

Guide till norra Tyskland – nio städer du inte får missa

Delstaten Niedersachsen i norra Tyskland bjuder på allt ifrån grönskande parker och vackra slott till oförglömliga evenemang. Till huvudstaden Hannover tar du dig på bara 7,5 timmar med tåget från Malmö.

Annons
Partner

Hitta lugnet i Spreewalds vackra natur

Oavsett om du är ute efter avkoppling, äventyr eller bara vill upptäcka nya vackra miljöer hittar du det i idylliska Spreewald. Hit tar du dig på cirka 9,5 timmar från Malmö med tåg, ett miljövänligt alternativ till flyget.

Annons
Partner

Gnistrande juleljus och rostade mandlar – ta en tur till Tyskland i december

Längs östersjöns strand (max en timme från havet) finns några av Tysklands mest omtyckta julmarknader. Här kommer tomten med julstämning, hantverk och goda smaker redan till första advent. Kicka igång julstämningen med en weekend.

Annons
Partner

Ta sikte på stjärnorna – en roadtrip till matmeckat Tyskland

Vårt södra grannland Tyskland har en av världens bästa matkulturer – och en av de mest prisvärda för oss svenskar. Här är priserna nästan en fjärdedel lägre än i Sverige. Så med listan på Tysklands bästa Michelinkrogar tar vi sikte söderut!

Annons
Partner

Besök de fantastiska vinregionerna i Tyskland i höst

Man behöver inte vara vinentusiast för att uppskatta ett besök på en vinodling. För visst är det något speciellt med långa rader av vinrankor som sträcker sig över ett öppet landskap? Här tipsar vi om två regioner i Tyskland.

Annons
Partner

Kulinariska Lübeck – 3 favoriter i vacker hamnstad

Historiska Lübeck tros vara marsipanens hemort och är även känd för att ha några av de bästa julmarknaderna i norra Tyskland. Men staden har mer att erbjuda än sockerkickar och glühwein (kryddat vin). Här är tre smakfulla tips.

Annons
Partner

En semesterresa för alla sinnen – en roadtrip i norra tyskland är allt du behöver

Tycker du att en semesterresa kantad med vacker natur, hav och ost låter som en dröm? Då behöver du inte åka speciellt långt. En roadtrip i norra Tyskland är allt du behöver.

Annons
Partner

Ta vinvägen till Meissen

Längs Elbes strand ligger den pittoreska staden Meissen som både stoltserar med sitt porslin och imponerar med sin medeltidspräglade stadsbild. Här, långt i från storstadsstressen, hittar du den perfekta utgångpunkten för en kulinarisk resa med möjlighet att upptäcka hela delstaten Sachsen.

Annons
Partner

Tjuvstarta julen i tyska Lübeck

Marsipan, tomtar och ångande varm Glühwein är bara några saker som doftar av jul i tyska Lübeck. Från slutet av november och fram till jul är det här den perfekta platsen för att komma i riktig julstämning.

Scroll to Top