Restips

Cityguide till Berlin – chefredaktörens 10 favoriter

Vagabonds chefredaktör, Fredrik Brändström, återvänder så ofta han kan till Berlin. Helst håller han hus på den östra sidan där favoritkvarteret är Prenzlauer Berg. Här är hans 10 guldkorn i metropolen.

Restips

Berlins bästa barer – 30 favoriter

Det finns en mängd barer i Berlin, på gott och ont – för hur ska man hinna hitta sin favorit? Vagabond webbredaktör Helle Kikerpuu tipsar om sina favoriter i den populära tyska huvudstaden. Prost!

Tyskland

Berlin – 25 sköna tips för cityresan

Häng med till klassiska krogar och innovativ design. Omvandlade fabrikslokaler från DDR-tiden, och nytt liv som spirar i gamla arbetarkvarter.

Krönika

Krönika: Per om Berlins jobbiga förflutna

"Berlin är gästen på festen som berättar så fantastiska historier att du aldrig vill gå hem," skriver Vagabonds krönikör Per J Andersson.

Finland

10 häpnadsväckande trädhotell – bo mitt i naturen

Exklusivt, naturnära och ekovänligt. Lyxiga trädhotell är populärare än någonsin. Vi listar 10 favoriter att drömma sig bort till.

Restips

Redaktionens favoriter: Okända platsen ger dig Berlins bästa utsikt

Trodde du att Berlins tv-torn erbjuder stadens bästa utsikt? Fel, fel, fel. Här tipsar Vagabonds Göran Ingman om ett ofta förbisett alternativ som är både billigare och bättre.

Nyhet

Ny direktlinje till Berlin från Sydsverige

Våren 2018 får smålänningar direktflyg till Berlin. Linjen kommer trafikeras av det svenska flygbolaget BRA och drar igång den 30 mars.

Quiz

Quiz: Hur mycket kan du om Berlin?

Berlin. Tysklands huvudstad och ett av svenskarnas käraste weekendresmål. Hur bra koll har du på staden av ölträdgårdar, kringlor och techno?

Podcast

Tur & Retur avsnitt 2: Berlins billigaste öl och knepen för att hitta de bästa flygbiljetterna

I andra avsnittet av podcasten Tur & Retur får Sara Arnald, som haft lägenhet i hipsterstadsdelen Neukölln, upp resesuget på febernivå när hon berättar om hur man dricker öl för en euro i Berlin. 

Restips

Berlin – 8 klassiska krogar och kaféer

Berlin är inte som Paris eller Wien som vimlar av anrika krogar och kaféer. Kriget utplånade många av klassikerna. Men det betyder inte att de inte finns. Vagabond gav sig ut på en nostalgisk jakt och gjorde fynd.

Scroll to Top