• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gantry Plaza State Park – här får ni bästa utsikten över New York

  Ni vet talesättet om att inte se skogen för alla träd? Värre är det att inte se staden för alla sky­skrapor. Speciellt när det handlar om en så van­sinnigt tjusig världsmetropol som New York. Lösningen­ på di­lemmat är enkel. Korsa floden.

  Gantry Plaza State Park – här får ni bästa utsikten över New York
  Manhattan blir bara vackrare om du tar dig över Hudsonfloden, vänder dig om och blickar tillbaka. Foto: Istock.

  New Yorks vackraste vyer finns på andra sidan Hudson eller East River, i Jersey, Queens eller Brooklyn. Där får du den distans- som behövs för att ta in stadens prakt. Där faller bitarna, skyskraporna, på plats.

  Manhattans skyline kan begapas från många platser, men efter ett femtontal resor har jag min favorit klar. Gantry Plaza State Park i Long Island City, Queens, är stadens förnämligaste utsiktsplats.

  Parken är fin på dagen med sina promenadvägar, bryggor och pirer – men fullkomligt berusande på kvällen när ljusen från den stora staden dansar över East River.

  Foto: Göran Ingman

  • Ta tunnelbanans tåg nr 7 till Vernon Blvd-Jackson Ave Station. Kliv upp på 50th Avenue och promenera mot East River. Aningen kortare promenader blir det om du tar tåget G till 21st St/Jackson Avenue. gantrypark.com
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!