New York

Nyhet

Nu kan du besöka den konstgjorda ön Little Island i New York

I Hudsonfloden som rinner genom New York hittar du numera ön Little Island. Den konstgjorda ön öppnade upp för besökare i början av sommaren och är skapad som en enda stor park.

Nyhet

Upplev New York i ny glashiss – svävande 369 meter över marken

I höstas invigdes New Yorks fjärde högsta skyskrapa One Vanderbilt på Manhattan. I oktober 2021 öppnar man upp de översta våningarna för turister – och erbjuder ett observationsdäck med tillhörande hiss helt i glas.

USA

New York i pandemitider – “jag älskar staden ännu mer”

Fanny Reuterswärd har bott i New York sedan 2014 och startade podcasten Amerikabrevet för att knyta kontakt med andra kvinnor och diskutera karriär och livet i USA, men nu har även pandemins inverkan blivit ett samtalsämne.

Nyhet

Megastor Harry Potter-butik öppnar i New York

Harry Potters magi försätter trollbinda omvärlden. Nästa jättesatsning kommer till New York, USA, i form av världens största butik för Harry Potter-fans.

Restips

Vagabonds drömresa – 5 veckor klassisk roadtrip genom USA

Se några av de mäktigaste naturupplevelserna och coolaste städerna. Från vilda västern-landskap i Texas till träsk i Södern. Kaliforniens stränder till New Yorks skyskrapor. Följ med Vagabond på en långresa genom USA – kust till kust.

Nyhet

Nytt observationsdäck med 360 graders utsikt över New York

Det nya observationsdäcket i New York har invigts. Kolla in bilderna på Edge – stadens högsta observationsdäck utomhus.

Restips

Sköna Bedford-Stuyvesant – en oupptäckt stadsdel i Brooklyn

I skymundan från trendiga Williamsburg och exhibitionistiska Bushwick flyter livet på till synes stillsamt och sömnigt i Bedford-Stuyvesant. Men under ytan bubblar det av energi. Följ med till Brooklyns skönaste stadsdel!

USA

Matig krogguide från New York

I matmetropolen New York trängs all världens kök – från kinesiska gatukök till hippa kvartershak och tjusiga stjärnkrogar. Boken New York för foodisar är författaren och Vagabondmedarbetaren Martin Gelins personliga guide till stadens bästa mat. Här listar han sina fem krogfavoriter.

Restips

5 smaksäkra svenskar i New York – och deras bästa tips

"Om du kan lyckas här, kan du lyckas var som helst", sjunger Sinatra om den myllrande mångmiljonstaden. Vi träffade fem svenska kockar, bartendrar och konditorer som följt sin dröm, gjort karriär och valt att kalla New York för hemma.

USA

Nya bartrenden i New York – yxkastning och öl

Alkohol och vassa redskap kanske inte låter som världens mest träffsäkra kombination. Men i New York kan du prova på aktiviteten som får pilkastning på puben att framstå som en barnlek.

Scroll to Top