Restips

Hit reser redaktionen för bästa vandringen

Kap Verde, Peru, Kenya och Berlin. Vad har de platserna gemensamt? Jo, det är hit redaktionen reser för den bästa vandringen. Följ med oss.. steg för steg.

Nya Zeeland

Golden bay: hippies, stränder och utomjordiska landskap

Nya Zeeland är en favorit för såväl naturälskare som backpackers. Vandra mellan gyllene stränder i Golden Bay, landets hippie-tätaste område.

Österrike

Innsbruck: ta tåget till bergen och vandra

På väg till Italien med tåg tar Vagabonds webbredaktör en välbehövd paus i Innsbruck. Det är ett perfekt stopp för den som behöver sträcka på benen.

Restips

Hit reser redaktionen för att njuta av svenska hösten

Hösten är här och redaktionen delar med sig av sina bästa tips på resor i Sverige. Det blir spa, weekend i Göteborg, cykelturer och karga Gotland.

Sverige

Redaktionens favorit: Sigtunastiftelsen – italienskt kloster vid Mälaren

Byggt som ett italienskt kloster med ambitionen att vara en frizon för tänkande människor, ligger Sigtunastiftelsen utanför Stockholm. Vår webbredaktör Sofia Zetterqvist hoppade på SL-bussen för en skrivhelg bland kristallkronor, tornrum och rosenbuskar.

Restips

Länderna med bäst och sämst mat – enligt redaktionen

Ceviche, palak panir, ramen, tagine och burrata. Vilket land har egentligen bäst mat? Vi delar våra personliga favoriter – och berättar om länderna vi helst undviker att åka på matresa till.

Restips

Redaktionens bästa roadtrips

Sätt på roadtriplistan, plocka fram gps:en och spänn fast säkerhetsbältet. Vi i redaktionen har samlat våra bästa roadtrips genom tiderna – från sardinska serpentinvägar till avlägsna avkrokar i Alaska. Nu kör vi!

Italien

Redaktionens favorit: Civezza – drömmen om en italiensk bergsby

Rosa piazza, gulligt kyrktorn, och en restaurang där allt smakar himmelskt. Drömmer du om en italiensk bergsby dit massturismen ännu inte nått? I så fall är Civezza intill den Italienska rivieran ett hett tips. Vår webbredaktör Sofia Zetterqvist var där och blev förälskad!

Restips

Redaktionens favorit: Marmorbassängen på Hållö – istället för Medelhavet

Vill du uppleva Grekland utan att lämna Sverige? På den västkustska skärgårdsön Hållö finns en badvik vars turkosa vatten och släta klippor påminner om sydligare breddgrader. Marmorbassängen blev genast vår redaktör Karin Wimarks favorit!

Restips

Redaktionens favorit: Idöborg – skärgårdsön som kom undan

I Stockholms ytterskärgård hittar du den lilla skärgårdsön Idöborg. En ö utan både bilar och turister. Vår redaktör Karin Wimark föll direkt.

Scroll to Top