• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bonifacio: staden som balanserar på klippkanten

  Genom vindlande gränder med kullersten och små torg med mysiga restauranger och vacker utsikt över havet. Vagabonds redaktör Karin Wimark delar med sig av en favorit på Korsika.

  Bonifacio: staden som balanserar på klippkanten
  Svindlande vackra Bonifacio på Korsika. Foto: GettyImages

  Båten glider allt närmare de jättelika kalkstensklipporna som stupar ner i havet. Seglen viner i vinden och jag blickar hänfört upp mot den medeltida staden som balanserar högt där uppe på bergskanten. "Bienvenue à Bonifacio", ropar kaptenen när vi ljudlöst rundar udden och anländer till en ståtlig hamn full av lyxjakter och segelbåtar.

  Bonifacio är inte bara Korsikas sydligaste stad, utan också den äldsta. Men för att utforska den gamla stadsdelen får man bestiga de hundratals stentrappstegen eller hoppa på det blåvita tåget Nono's Petit Train som slingrar sig uppför bergskanten. Väl innanför murarna förlorar jag mig i vindlande gränder med kullersten och små torg med mysiga restauranger. Kollar in kyrkogården som ligger längst ut på klippkanten och gör ett stopp på marknaden för lokala delikatesser.

  Innan mörkret faller tar jag den hisnande vackra vandringsleden som slingrar sig längs med kusten ända bort till fyren Pertusato. Havet slår mot klipporna. En klar dag kan man se ända till Sardinien.

  • Bonifacio ligger 20 min körväg från Figari-Sud Corse international airport och 30 min från Porto-Vecchio. Färja från Santa Teresa di Gallura på Sardinien tar ca 50 min. Läs mer på bonifacio.co.uk

  Staden vid klippavsatsen. Foto: GettyImages

  Dramatiska vyer. Foto: GettyImages

  Korsika ligger ett stenkast från Sardinien, båtvägen. Foto: GettyImages

  Shoppa lite ost. Foto: Instagram

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!