Korsika

Frankrike

Bonifacio: staden som balanserar på klippkanten

Genom vindlande gränder med kullersten och små torg med mysiga restauranger och vacker utsikt över havet. Vagabonds redaktör Karin Wimark delar med sig av en favorit på Korsika.

Barbados

Vagabond korar: Världens 25 bästa stränder

Vagabond har rest jorden runt på jakt efter världens bästa stränder. Här är våra 25 favoriter – från romantiska och avlägsna till äventyrliga och urbana.

Danmark

Vart ska man åka utomlands i juni? 10 härliga resmål

I juni längtar vi till Medelhavets inbjudande vatten, lummiga vandringsstigar och solnedgångar på mysiga restauranger vid havet. Men även till karga landskap och dramatiska vyer. Här är tio tips på sköna resmål i juni.

Frankrike

Ving börjar med charter till Korsika

I sommar lanserar Ving charterresor till "Skönhetens ö", eller Korsika, som ön också är känd som. I utbudet finns tre resmål – Bastia, Calvi och L'Île-Rousse.

Frankrike

Redaktionens favoriter: L’Ile Rousse – Korsikas perfekta semesterstad

Vagabonds redaktionschef Fredrik Brändström har hittat en av sina absoluta favoritstäder – kuststaden L'Île-Rousse på norra Korsika.

Frankrike

Korsika vs Sardinien – vem vinner öarnas kamp?

Det tar bara en halvtimme med båt från franska Korsika till italienska Sardinien. Två populära ­medelhavsöar som i alla fall på ytan har mycket gemensamt. Men vem tar hem spelet?

Frankrike

Korsika – en drakrygg i Medelhavet

Vad är Korsika? Svar: en ö i Medelhavet som är drygt två och en halv gånger så stor som Gotland men har trettiofem toppar högre än Kebnekaise. Följ med till den franska ön som liknar en dragrygg och bjuder på såväl vackra stränder som goda ostar. Varsågod, ett utdrag ur Johan Tells nya reportagebok Korsika - en reseberättelse.

Frankrike

Korsika – strand, sol och vandring

På Korsika är vägarna krokiga och andhämtningen ojämn. Följ med från norr till söder via branta klippvikar och svällande grönska längs en vildvuxen västkust som aldrig slutar överraska.

Frankrike

Korsika – bästa städerna, stränderna och äventyren

Klättrare och jetsettare, vandrare och hamnseglare. På Korsika finns något för alla. Vagabond har vaskat guldkorn på en av Medelhavets läckraste öar.

Cypern

Vagabonds bästa Medelhavstips

Vi har samlat våra bästa personliga tips på utflykter på några favoritöar i Medelhavet. En del har varit våra hemlisar. Nu ger vi dem till dig.

Scroll to Top