Nya Zeeland-bloggen

Läggdags för pingviner

2015-12-11 13:05 Kommentera

Vi har parkerat oss nere vid hamnen i Timaru för några nätter och ikväll tog vi en av många sköna kvällspromenader. Skyltarna längs bilvägen ut på piren varnar sött för korsande pingviner. Först känns det som ett knasigt practical joke, men snart inser vi att det är befogat. Om kvällarna simmar ett hundratal små blå pingviner iland efter en lång dags matjakt ute till havs. Några grupper tillbringar natten här på stranden i Timaru, men de flesta sover i små grottor i pingvinsskyddsområdet nere i Oamaru.

Vi mindes plötsligt kyrkan på Nordön som vi passerade på en äventyrsresa. Där varnade de för stinkande fiskdoft invid altaret. Pingvinerna hade valt att övernatta under den vitmålade lilla träkyrkans gamla golv invid toaletten. Jag kom också att tänka på den lilla vilsna pingvinmamman som förvirrat sig in i caféet vi byggde upp inne i gamla stan för några år sedan. Livrädd satt den under en träbänk tills vi lyckades mota ut den rara varelsen med en kvast och vår smokingklädda favorit vågade vagga sig tillbaka ut i friheten.

Nu tar vi natt på piren. Adventsstjärnan är tänd i fönstret och pingvinerna har krupit till kojs. Containerkranarna på hamnen har tagit helg och vi ser fram emot en somrig tredje advent.

DSC_5012[1].jpg

2015-12-11 13:05 Kommentera

Familjen Hoelstad

Ola, Ingrid, Engla & Alvin blev kända för de flesta som Nybyggarna i SVT:s serie "Familjer på Äventyr".


Vi har tillsammans upplevt 30 000 km av äventyr under sju resor i Landet Mittemot, men det största äventyret väntar runt kröken!


Sedan sex år pendlar vi mellan Sverige och Nya Zeeland tillsammans med våra barn. Som bagerska och barista lever vi ett liv efter högsäsong och bygger nu en food truck på undersidan av klotet för att sälja espresso och surdegsbröd direkt ut genom fönstret på vårt rullande hem.


Vi lever mitt i äventyret och driver Wholemeal.se från vår husbil på Nya Zeeland. På bloggen avslöjar vi våra favoritplatser, delar observationer, skildrar kulturkrockar och frestar med spektakulära naturupplevelser runt det magiska Hobbitlandet.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206