Fifty by 30

Konichiwa!

2014-03-18 07:39 8 kommentarer
Kategori: Tokyo

emelietokyo.jpg

Jag har nu bott i Tokyo i snart två månader. Att trängas på tåget tidigt på morgonen, se animerade skyltar var jag än vänder mig, äta ris till frukost, lunch och middag (nå ja, inte varje dag), bugande säga "arigato gozaimasu" så fort jag köpt en kaffe på stan, slita hårt med att läsa tre nya alfabet, se kvällen lysas upp av neonskyltar i regnbågens alla färger, vimla bort mig på en bakgata för att upptäcka ytterligare en ny av de över 100 000 restauranger som finns här, för att efter middagen hitta ett karaokeställe där jag kan sjunga mig hes, har alltså blivit min vardag.

fried_squid.jpg

Min man jobbar i Akihabara, stadsdelen som kallas för Electric Town. Här finns det teknikbutiker utspridda i varje hörn, samtidigt som det är centrum för Japans mangakultur. Enorma mangaskyltar pryder byggnaderna. På morgnarna läser vi Japanska tillsammans. Varje vardag. Men det behövs säkerligen för att kunna förstå alla nya tecken, helt ny grammatik, så väl som ord och meningar som inte kan liknas vid något annat språk jag känner till. På eftermiddagarna tar han sig till kontoret, medan jag hittar ett fik eller annan bra plats med internetuppkoppling där jag kan sitta och jobba mot mina kunder i Sverige också.

akihabara.jpg
Akihabara - "Electric Town" och centrum för Japans mangakultur

Efter veckor med snö, slask och kyla närmar sig äntligen våren. Den 29 mars ska körsbärsträden börja blomma i Tokyo enligt rapport. Tills dess njuter vi av de lite mindre kända, men minst lika vackra, plommonträden.

Idag är det tisdag, och en ny vecka har precis börjat. Idag börjar jag skriva för Vagabond. Följ med mig till Tokyo; till parkerna, barerna, bakgatorna, shoppingstråken och människorna.

Och följ med på mina resor runtom i världen. Jag har som mål att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år (jag är idag 27 och har besökt 42 länder).

Det här kommer att bli kul.

yoyogipark3.jpg
yoyogipark1.jpg

2014-03-18 07:39 8 kommentarer
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842