Vår man på Mallorca

Badsugen?

2015-02-10 21:47 Kommentera
Kategori: mallorca, utsikt, vandring, vardag

badsugen_web.jpg
Bildtext Snögubbe med "Embassament de Cúber" i bakgrunden. (Bilden är tagen på ca 875 m höjd.)

Har du haft ögon på ön den senaste veckan så har du säker hört att det kommit en hel del snö. Framför allt i de centrala delarna och främst uppe i bergen.

Ganska mycket också. Av egen erfarenhet har det varit meterdjupt på vissa ställen där uppe. Och beroende av vem du frågar så är det rekord av något slag, men jag låter det vara osagt.

Mycket snö blev det i alla fall och i helgen vallfärdade människor - bokstavligt talat - till bergen där vi bor för att få leva ut lite snödrömmar.

Det kommer visserligen snö på bergstopparna varje år och visst, det kan till och med tyckas att jag som svensk borde vara föga imponerad av lite snö, men det är inte snön i sig sig, utan allt det för med sig och kontrasterna det skapar.

I år (under några dagar) var det extra speciellt att se alldeles vita berg rama in låglandets apelsinträd och blommande mandelträd. Och alla jag mött har varit barnsligt glada, vilket är oerhört befriande. (Nu när jag tänker på det har jag inte sett en enda sur min...)

Det har helt enkelt varit fint. Riktigt fint. Faktiskt underbart vackert.

Men idag - efter vad som nu känns som veckor av mörka moln - vaknade vi till klarblå himmel och en värmande sol.

Jag ser redan att snön däruppe är på väg bort och att forsarna i dalen har fullt upp. Det kommer bli mäktigt att se hur berget tar hand om allt smältvatten den närmaste veckan.

...och samtidigt upptäcker man nya sidor av sig själv, som att jag kan bli glad för de mest otippade saker. Som t. ex. "smältvatten".

- Vi hörs!

// MARTIN

Ps. Vill du se mer bilder så finns jag även på Instagram @martinoxious!

2015-02-10 21:47 Kommentera
Kategori: mallorca, utsikt, vandring, vardag

Anonym 760497361

Jag heter Martin och jag växlar mitt boende mellan Mallorca & Stockholm. Jag är fotograf & creative director på Défenseur de la Foi och ena halvan av bandet Sonicfleet. Skriver och fotar om självklarheter, hemligheter och eventuellt några oklarheter, men framför allt om mitt magiska Mallorca. Finns även på Twitter & Instagram.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842