Resefotografen

Early bird

2013-05-09 12:04 Kommentera

peak.jpg
Frukostutsikt

Det har blivit tidiga morgnar, de här två första i Italien. Jag har ganska kort tid på mig att få med allt jag behöver fotografera, och jag vill inte missa något av det fantastiska morgonljuset.

I morse ringde klockan vid 05.30. Jag måste säga att min kropp kändes inte riktigt sugen på att utan frukost bege sig upp på en av de högsta topparna på Capri. Jag blev insläppt på den svenskägda Villa San Michele och två trädgårdsarbetare visade mig den smala stentrappan som snirklade sig upp mot toppen, där Castello Barbarossa ligger.

peak1.jpg
Det finns folk med sämre utsikt från huset än den här mannen
peak2.jpg
Infångade fåglar som märktes och släpptes strax efteråt

Jag visste att det var högsäsong för ornitologerna men jag trodde inte att någon skulle ha hunnit upp till toppen före mig, denna okristliga tid. Det visade sig att det var helt fel. Innan jag nådde toppen gick jag förbi en liten linbana, där mat fraktades upp till de fyra personerna som bodde i den lilla stenstugan på toppen.

Det som bara skulle bli några landskapsbilder över Capri Town blev istället ett fantastiskt tillfälle att se några av fågelarterna som finns på ön. På riiiktigt nära håll. Tre timmar senare, med rikligt med gorgonzola i magen, tog jag mig tillbaka till hotellet.

peak3.jpg
Fågeskådarfrulle
owl.jpg
Arg uggla. Blev dock tillbakasläppt bara minuterna senare, med en finfin ring på benet.

2013-05-09 12:04 Kommentera

Anonym 964940510

Fotograf, skribent, minimalist. Planerar att äta det mesta som finns på jorden innan jag dör. Jag släppte nyligen en bok: Hide In Plain Sight - 100 inspiring ways to improve your travel photogography. Bloggar även på www.thezenphotographer.com.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206