Weekendbloggen

På toppen av ett berg

2014-03-03 19:10 Kommentera

IMG_8299.png
De säger att vi numer ser ut som landsortsbor till skillnad från när vi kom.. NO COMMENTS!! ;D

Att bo så nära naturen som vi nu gör och dessutom i närheten av alla dessa bergstoppar ger plötsligt betydligt fler möjligheter till helgaktiviteter. En av min sambos favoritsysselsättningar har blivit att vandra längs de många små, igenvuxna stigarna som leder runt berget. Via dem har vi hittat gamla gångvägar till andra byar, genvägar ner till motorvägen och till diverse olika utsiktsplatser.

Häromveckan hittade han en stig som ledde ner till en övergiven, nedfallen kvarn och tog med oss allihop för att röja upp på stigen och göra den framkomlig igen då den inte använts som gångväg på tiotalet år och nedfallna träd, buskar och lianer nu hindrat framkomligheten.

Förutom grundläggande yxkunskaper passade vi även på att slipa på lianteknikerna.

IMG_8301.png
I högsta hugg..
IMG_8337.png
Koncentration..
IMG_8316.png
Varför hänga framför datorn när man kan hänga på ett träd i skogen, tänkte vi..
IMG_8376.png
..eller i en lian.

2014-03-03 19:10 Kommentera

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842