Paris

Frankrike

Paris huvudgata Champs-Élysées får grönområden

Paris borgmästare har beslutat att satsa motsvarande nästan 2 miljarder kronor på att göra Champs-Élysées till en grönare plats. Trafiken ska halveras, träd ska planteras, och fontäner installeras. "En extraordinär trädgård" har borgmästaren utlovat.

Frankrike

Emily in Paris – kliché som väcker reslust men knappast till Paris

Romantik, pittoreska boulevarder och klichéspäckade scener. Vagabonds redaktör Karin Wimark har sett Netflixserien [i]Emily in Paris[/i] som bjöd på verklighetsflykt i ett franskt, lättsamt skimmer – men med en bitter eftersmak! Serien har väckt ilska världen över när den spär på franska stereotyper.

Frankrike

Girlpower i Paris – 7 tips där kvinnor står i centrum

Det finns massor att göra och se i Paris. Men för den som vill göra något speciellt listar Vagabond sju platser och saker där kvinnor står i fokus som ägare, feminister, ikoner och guider.

Frankrike

Kvinnornas Paris – böcker, barer och byxförbud

Paris är ett populärt resmål som lockar turister från hela världen men vilka och vems historier får man egentligen höra? Häng med på en guidad tur genom Saint-Germain och Belleville och lär känna une femme fantastique.

Frankrike

Världens första flytande konstcenter har öppnat

Om du älskar konst och vill besöka världens första flytande konstcenter är det Paris du ska åka till. Fluctuart, som konstcentret kallas, är 1 000 kvadratmeter stort och ligger på floden Seine. Bäst av allt? Det är fri entré!

Frankrike

Redaktionens favoriter: Grönskande romantik i Paris

Vagabonds reporter Helle Kikerpuu tipsar om parken Parc des Buttes-Chaumont i Paris.

Frankrike

Turistbussar förbjuds i centrala Paris

Nu är turistbussar inte längre välkomna i Paris. Stadens vice borgmästare Emmanuel Grégoire anser att turister behöver transportera sig mer miljövänligt, genom att exempelvis åka kollektivt.

Frankrike

Ta chansen att övernatta på Louvren i Paris

I år fyller den ikoniska glaspyramiden utanför museet Louvren i Paris 30 år. För att fira detta har Airbnb i samarbete med Louvren skapat en tävling som låter två personer spendera en natt på detta magiska museum.

Restips

5 nya sevärdheter i Paris

Okej, så du har sett takåsarna från toppen av Eiffeltornet, fönstershoppat i Galerie Lafayette och fått kalla kårar i katakomberna. Vad nu? Det finns alltid något nytt att upptäcka i Paris. Här listar vi fem nya och nygamla sevärdheter som öppnat under de senaste fem åren.

Indonesien

Bottenlistan: Världens mest förseningsdrabbade flygplatser

Om du ska besöka någon av dessa 10 flygplatser kan det vara en god idé att packa ner en extra dos tålamod i handbagaget. Risken för en försening är nämligen överhängande.

Scroll to Top